Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Τζιαμαριόλι (ESM): Σε πορεία προς την επενδυτική βαθμίδα η Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Τζιαμαριόλι (ESM): Σε πορεία προς την επενδυτική βαθμίδα η Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Τζιαμαριόλι (ESM): Σε πορεία προς την επενδυτική βαθμίδα η Ελλάδα

Σε ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους όπου θα ενσωματώνονται νέες μακροπρόθεσμες παραδοχές για την ανάπτυξη και τα επιτόκια, προχωρούν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, υπογραμμίζει ο Νικόλα Τζιαμαριόλι του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), ενώ σημειώνει πως τον Ιούνιο κατά την 6η αξιολόγηση της Ελλάδας στο πλαίσιο της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας θα εξεταστεί το ζήτημα της αλλαγής χρήσης των ελληνικών ομολόγων.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» Φινλανδοϊταλός αξιωματούχος αναφέρει, πως η Ελλάδα υποδαπανά για επενδύσεις, «οπότε πρέπει να δούμε αν υπάρχει ανάγκη για επιπλέον χρήματα», ενώ προσθέτει ότι καθώς η επόμενη έκθεση δεν συνδέεται με εκταμίευση SMP’s και ANFA’s το θέμα θα μπορούσε να διευθετηθεί τον ερχόμενο Ιούνιο.

Σημειώνεται πως ο γενικός γραμματέας του ESM θα βρεθεί στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συμμετάσχει στην τελευταία για τον ίδιο αποστολή από τη θέση του επικεφαλής του ESM για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο «πρόκειται για μια τυποποιημένη αποστολή μετά το πρόγραμμα της ενισχυμένης εποπτείας για να γίνει απολογισμός της πορείας των μεταρρυθμίσεων. Θα εξετάσουμε την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τον χρηματοπιστωτικό τομέα, επειδή εξακολουθούν να υπάρχουν μεγάλα ποσά μη εξυπηρετούμενων δανείων. Θα δούμε πώς εφαρμόζεται το Σχέδιο Προστασίας Ενεργητικού και επικεντρωνόμαστε στους νόμους περί αφερεγγυότητας και σε ό, τι ακολουθεί την πρώτη παράταση προστασίας κατοικίας μέχρι τον Απρίλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!