Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τζέρι Ράις: Εργαζόμαστε με τους εταίρους για θετικό αποτέλεσμα
[Η Ναυτεμπορική]: Τζέρι Ράις: Εργαζόμαστε με τους εταίρους για θετικό αποτέλεσμα

[Η Ναυτεμπορική]: Τζέρι Ράις: Εργαζόμαστε με τους εταίρους για θετικό αποτέλεσμα

Φωτογραφία αρχείου.

Το ΔΝΤ εργάζεται για ένα θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα, επισημαίνει ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, ενώ επιμένει στην ανάγκη για ελάφρυνση του χρέους ως προϋπόθεση για να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος.

«Εστιάζουμε στο πώς θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα που έχει εγκριθεί επί της αρχής και αυτό εξαρτάται όχι μόνο από την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, αλλά και την ελάφρυνση χρέους» επανέλαβε στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσινγκτον. «Η απόφαση του Eurogroup επιτάχυνε τις συζητήσεις για το χρέους» παραδέχθηκε, προσθέτοντας ότι «δουλεύουμε με τους εταίρους για πρόοδο το συντομότερο δυνατόν». Διευκρίνισε πάντως πως δεν έχει ημερομηνία για την επόμενη αποστολή στην Αθήνα. «Είμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους για το θέμα» είπε.

Ο κ. Ράις αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές. Όπως είπε η διόρθωση στις αγορές ήταν μάλλον αναπόφευκτη, δεδομένης της μεγάλης ανόδου των τιμών ενεργητικού τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο πρόσθεσε πως παρά την πρόσφατη μεταβλητότητα, οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες παραμένουν θετικές για την οικονομική ανάπτυξη. «Οι αγορές συνεχίζουν να λειτουργούν ομαλά. Η παγκόσμια ανάκαμψη θα συνεχιστεί» κατέληξε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!