Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τζεφ Μπέζος: Η Amazon θέλει μεγαλύτερη συνεργασία με το Πεντάγωνο
[Η Ναυτεμπορική]: Τζεφ Μπέζος: Η Amazon θέλει μεγαλύτερη συνεργασία με το Πεντάγωνο

[Η Ναυτεμπορική]: Τζεφ Μπέζος: Η Amazon θέλει μεγαλύτερη συνεργασία με το Πεντάγωνο

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, δήλωσε πως θα υποστηρίξει το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, καθώς οι εταιρείες τεχνολογίας επιδίδονται σε «κούρσα» για περισσότερα συμβόλαια με τον τομέα της άμυνας και το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας επιδιώκει τον εκσυγχρονισμό του.

«Θα υποστηρίξουμε το υπουργείο Άμυνας, αυτή η χώρα είναι σημαντική» είπε ο Μπέζος σε ετήσιο φόρουμ για τον τομέα της άμυνας στη Βιβλιοθήκη Ρίγκαν στη Σίμι Βάλεϊ της Καλιφόρνια, όπως αναφέρει το Reuters.

Οι εταιρείες τεχνολογίας, γενικότερα μιλώντας, φαίνονται να αντιμετωπίζουν δυσκολίες ως προς τις συνεργασίες τους με το Πεντάγωνο: Πέρυσι ένα πρόγραμμα αμυντικού χαρακτήρα, το επονομαζόμενο Project Maven, προκάλεσε «εξέγερση» στη Google, καθώς κάποιοι εργαζόμενοί της εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη χρήση τεχνολογίας της Google στον πόλεμο. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους αυτούς, κάτι τέτοιο ερχόταν σε αντίθεση με τη φιλοσοφία της Google να μη βλάπτει, ενώ αναφέρθηκαν επίσης στους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε περιπτώσεις χρήσης θανάσιμης βίας.

Ο Μπέζος είπε πως είναι υπέρ του οι εργαζόμενοι να εκφράζουν απόψεις με πάθος, ωστόσο τόνισε ότι επαφίεται στους επικεφαλής των εταιρειών να παρέχουν καθοδήγηση ως προς το με ποια προγράμματα θα ασχολούνται και με ποια όχι.

«Η άποψή μου είναι πως, αν οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας γυρίσουν την πλάτη τους στο υπουργείο Άμυνας, αυτή χώρα έχει μεγάλο πρόβλημα» πρόσθεσε ο Μπέζος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!