Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Δ. Τζανακόπουλος: Ανάπτυξη με επίκεντρο τους εργαζόμενους
[Η Ναυτεμπορική]: Δ. Τζανακόπουλος: Ανάπτυξη με επίκεντρο τους εργαζόμενους

[Η Ναυτεμπορική]: Δ. Τζανακόπουλος: Ανάπτυξη με επίκεντρο τους εργαζόμενους

Ενημέρωση (briefing) των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών από τον υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2018. (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Ανάπτυξη με αυξημένους μισθούς, νέες θέσεις εργασίας, στοχευμένες φοροελαφρύνσεις κι ενίσχυση του κοινωνικού κράτος είναι οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τους περιέγραψε ο υπουργός Επικρατείας, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄Αθήνας, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Kontra, σημείωσε πως «είναι αναγκαίο να έχουμε ανάπτυξη, αλλά με επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας, δηλαδή τους εργαζόμενους. Όχι ανάπτυξη με συντριβή της εργασίας» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και υπογράμμισε ότι «η ιδέα που βρίσκεται κάτω από το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι πως για να μπορέσει η χώρα να έχει ανάπτυξη, πρέπει να συντριβεί κάθε εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα, και εμπόδιο εννοούν τους μισθούς, τα εργασιακά δικαιώματα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».

Κατά τον υπουργό Επικρατείας, «δε μπορεί να υπάρξει συμπεριληπτική ανάπτυξη χωρίς να έχει στο επίκεντρο τους εργαζόμενους, τη δυνατότητα να βελτιώνουν διαρκώς το επίπεδο διαβίωσής τους, να βελτιώνουν διαρκώς την αγοραστική τους δύναμη, έτσι ώστε αυτό να αποτελεί και μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας». Όπως επισήμανε, «πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές πολιτικές, ιδεολογικές και οικονομικές τοποθετήσεις, που αντανακλώνται σε αυτές και τα διαφορετικά πολιτικά σχέδια που υπάρχουν για τη χώρα».

«Εμείς λέμε ανάπτυξη με αυξημένους μισθούς και πολλές νέες θέσεις εργασίας – εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν δημιουργηθεί 400.000 νέες θέσεις εργασίας» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως «χρειαζόμαστε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, κοινωνικό κράτος και κοινωνική ασφάλεια». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «εμείς λέμε ότι οι φοροελαφρύνσεις και οι ελαφρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να αφορούν εκείνα τα τμήματα της κοινωνίας, ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη, η οποία έχει σηκώσει δυσανάλογα βάρη κατά τη διάρκεια της κρίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!