Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Το Twitter ρωτά το κοινό για την αντιμετώπιση των deepfakes και της παραπληροφόρησης
[Η Ναυτεμπορική]: Το Twitter ρωτά το κοινό για την αντιμετώπιση των deepfakes και της παραπληροφόρησης

[Η Ναυτεμπορική]: Το Twitter ρωτά το κοινό για την αντιμετώπιση των deepfakes και της παραπληροφόρησης

Το Twitter αποκάλυψε τη Δευτέρα το σχέδιό του για τη διαχείριση του ζητήματος των deepfake βίντεο, καθώς και άλλων παραποιημένων media, ζητώντας παράλληλα τη βοήθεια και το feedback του ευρέος κοινού.

Εν όψει των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2020, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δέχονται μεγάλη πίεση για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης μέσω παραποιημένων media- η οποία περιλαμβάνει και τα γνωστά πλέον deepfake βίντεο, τα οποία, μέσω τεχνητής νοημοσύνης, δείχνουν τους εικονιζόμενους να λένε πράγματα τα οποία δεν έχουν πει στην πραγματικότητα.

Όπως αναφέρει το Reuters, βάσει της πρότασης του Twitter (που παρατέθηκε σε ένα blog post), μπορεί να τοποθετείται ένδειξη δίπλα σε tweets πως πρόκειται για «synthetic or manipulated media» (συνθετικά ή παραποιημένα media), να προειδοποιούνται οι χρήστες πριν κάνουν like ή share τέτοια tweets ή να παρέχεται link σε ανάρτηση από ειδησεογραφική ιστοσελίδα όπου θα αναφέρεται γιατί θεωρείται ότι το συγκεκριμένο post αποτελεί προϊόν σύνθεσης ή παραποίησης. Ακόμη, η εταιρεία ανέφερε πως μπορεί να κατεβάζει tweets τέτοιου περιεχομένου εάν είναι παραπλανητικά και απειλούν τη σωματική υγεία ή μπορούν να οδηγήσουν σε άλλου είδους βλάβες.

Το Twitter προτείνει τον ορισμό των συνθετικών και παραποιημένων media ως οποιαδήποτε φωτογραφία, ηχητικό ή βίντεο έχει «παραποιηθεί σημαντικά ή στηθεί με τρόπο που έχει σκοπό την παραπλάνηση ανθρώπων ή την αλλαγή του αρχικού νοήματος».

Υπενθυμίζεται πως το Twitter είχε απαγορεύσει πέρυσι τα deepfakes λόγω της πορνογραφικής τους διάστασης (πρόσωπα ανθρώπων σε γυμνά σώματα πορνοστάρ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!