Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΤτΕ: 14 δισ. διαγραφές δανείων έως το 2019
[Η Ναυτεμπορική]: ΤτΕ: 14 δισ. διαγραφές δανείων έως το 2019

[Η Ναυτεμπορική]: ΤτΕ: 14 δισ. διαγραφές δανείων έως το 2019

Της Άννας Δόγα
[email protected]

Με ρυθμίσεις δανείων της τάξης των 31 δισ. ευρώ και διαγραφές που θα φθάσουν τα 14 δισ. ευρώ σε τριάμισι χρόνια επιδιώκουν να «τιθασεύσουν» οι τράπεζες τα προβληματικά τους χαρτοφυλάκια. Ο συνολικός στόχος είναι η μείωση των NPEs κατά 40,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 23,1 δισ. ευρώ είναι επιχειρηματικά ανοίγματα.

Η Τράπεζα της Ελλάδος δημοσιοποίησε χθες την πρώτη έκθεση για τους στόχους μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, κάτι που θα γίνεται εφεξής σε τριμηνιαία βάση και θα αξιολογείται από την ίδια και τον SSM.

Με βάση τα απολογιστικά στοιχεία του Σεπτεμβρίου και έναντι της αφετηρίας που είναι ο Ιούνιος 2016, οι τράπεζες σε αυτή τη μάλλον πιλοτική περίοδο πέτυχαν τους στόχους για τα NPEs και μάλιστα με μια μικρή υπέρβαση, αφού τα μείωσαν κατά 1%, στα 106 δισ. ευρώ, από 106,9 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος.

Στο 51% παρέμεινε ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, ενώ δεν επετεύχθη ο στόχος για τα NPLs, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αφού διαμορφώθηκαν στα 79,3 δισ. ευρώ και ήταν αυξημένα κατά 1,5% σε σχέση με το ποσό-στόχο των 78,1 δισ. ευρώ.

Ο δείκτης NPLs παρέμεινε σταθερός στο 38%, υπολειπόμενος κατά 1% από τον στόχο του 37%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!