Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο κ. Τσίπρας ορίζει σήμερα νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο
[Η Ναυτεμπορική]: Ο κ. Τσίπρας ορίζει σήμερα νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο

[Η Ναυτεμπορική]: Ο κ. Τσίπρας ορίζει σήμερα νέα ηγεσία στον Άρειο Πάγο

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

Ο πρωθυπουργός συγκαλεί εκτάκτως στις 13:00 υπουργικό συμβούλιο για να συζητήσει και να αποφασίσει τον ορισμό ηγεσίας στη Δικαιοσύνη. Το γεγονός ότι η σύγκληση γίνεται μία ημέρα μετά την επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη για συναίνεση στην επιλογή των νέων προσώπων στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και την άρνηση της Ν.Δ., επιβεβαιώνει όσους έλεγαν ότι θα χρησιμοποιήσει την άρνηση της Ν.Δ. να συναινέσει, θα προχωρήσει στο σχέδιό του και δεν θα κάνει πίσω.

  • Κ. Μποτόπουλος στη «Ν»: Φάουλ της κυβέρνησης με τη δικαιοσύνη

Μετά τις έντονες δηλώσεις και τα επιχειρήματα κατά του ορισμού νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου έστειλε επιστολή στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας τη συναίνεση της Ν.Δ. στους υποψηφίους που έχει ήδη επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντιλαμβανόμενος το πολιτικό ζήτημα το οποίο έχει ανακύψει και επειδή θεωρώ κοινή θεσμική υποχρέωση να αποτραπεί η εντύπωση ότι η επιλογή της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας συνιστά ”δέσμευση” οποιασδήποτε κυβέρνησης, σας εκφράζω τη βούληση της Κυβέρνησης, να επιλεγούν ο επόμενος Πρόεδρος και Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και οι τρεις Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας από το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από συμφωνία με την Αξιωματική Αντιπολίτευση, τιμώντας έτσι τους δικαστικούς λειτουργούς που έχουν ήδη προεπιλεγεί, δίνοντας ταυτόχρονα και ένα ισχυρό μήνυμα συναίνεσης στο συνταγματικό αυτονόητο του σεβασμού μας προς την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η επιστολή Καλογήρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!