Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Τσιάρας: Ο Ποινικός Κώδικας δεν επιφέρει αλλαγές στις άδειες κρατουμένων
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Τσιάρας: Ο Ποινικός Κώδικας δεν επιφέρει αλλαγές στις άδειες κρατουμένων

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Τσιάρας: Ο Ποινικός Κώδικας δεν επιφέρει αλλαγές στις άδειες κρατουμένων

Αυστηροποίηση στο θέμα των τρομοκρατικών οργανώσεων, όπως και στη χρήση μολότοφ επέρχεται με τον νέο Ποινικό Κώδικα αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ενώ όσον αφορά τις άδειες κρατουμένων επισημαίνει ότι δεν αλλάζουν.

«Το κομμάτι των αδειών είναι αντικείμενο το οποίο ανήκει σε μια τοπική επιτροπή φυλακών που συμμετέχουν και δικαστικοί λειτουργοί, δεν αλλάζει με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα» διευκρινίζει ο κ. Τσιάρας.

«Απλά εδώ πρέπει να βλέπει κανείς με πολύ μεγάλη σοβαρότητα ποιες είναι οι προϋποθέσεις και ποιοι είναι οι όροι, προκειμένου να δίνονται αυτές οι άδειες», πρόσθεσε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» για το νομικό πλαίσιο χορήγησης αδειών εξόδου σε κρατούμενους και ιδιαίτερα σε καταδικασμένους για αδικήματα τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν είναι δυνατόν άνθρωποι οι οποίοι έχουν αφαιρέσει δεκάδες ζωές συμπολιτών να τυγχάνουν μιας τόσο ευνοϊκής μεταχείρισης με τον τρόπο που ενδεχομένως το είδαμε σε ένα προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αλλά μέχρις εκεί, όλα αυτά λειτουργούν μέσα από κανόνες, μέσα από όρους, μέσα από την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Και βεβαίως, συμπλήρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, «μέσα από μία αίσθηση, η οποία προέρχεται από το πώς αποδίδεται το δίκαιο, αν τηρούνται οι όροι και οι κανόνες και αν βεβαίως όλα αυτά έρχονται σε μια συμφωνία γενικότερα, με αυτό που υπάρχει ως προσδοκία και στην κοινωνία και στο κοινό περί δικαίου αίσθημα».

«Αντιλαμβάνεται κανείς», πρόσθεσε, «ότι προφανώς θέλουμε να παρακολουθήσουμε το τι συμβαίνει γενικότερα στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά και το δικό μας δικαιικό σύστημα και να το προσαρμόσουμε, να το εκσυγχρονίσουμε».

Σε ό,τι αφορά τις υφ’ όρων απολύσεις ο κ. Τσιάρας προανήγγειλε ότι «δεν πρόκειται να μείνουν σε αυτόν τον χαμηλό αριθμό ετών που είχε προσδιορίσει με τον Ποινικό Κώδικα η προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή θα πάμε τουλάχιστον στα 22 χρόνια, το οποίο νομίζω ικανοποιεί και το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

«Έρχεται μια συνολική αλλαγή και στο θέμα των τρομοκρατικών οργανώσεων, μιας και ενσωματώνουμε την οδηγία 541 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αφορά στην τρομοκρατία και βεβαίως ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη χρήση μολότοφ ή με τις υφ’ όρων απολύσεις έρχονται και αναμορφώνονται, δημιουργώντας την πραγματική συνθήκη νομιμότητας, η οποία θα έπρεπε να υπάρχει από την αρχή στον νέο Ποινικό Κώδικα.

Ταυτόχρονα και άλλα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη συνολική πορεία της χώρας μας και τη δική της εικόνα απέναντι στους διεθνείς οργανισμούς, όπως είναι ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) ή η GRECO (Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης) και ζητήματα τα οποία αφορούν στην ενεργητική δωροδοκία έρχονται να αναμορφωθούν και να μην υπάρχει κανένα ζήτημα για τη χώρα μας», επισήμανε ο υπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!