Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο
[Η Ναυτεμπορική]: Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο

[Η Ναυτεμπορική]: Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο

Την πρόθεση της Άγκυρας να προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, προστατεύοντας τα συμφέροντά της, επαναβεβαίωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Εμείς σε αυτή την περιοχή (ανατολική Μεσόγειο) στέλνοντας και το δεύτερό μας γεωτρύπανο, δείξαμε σε όλο τον κόσμο ότι θα προστατεύσουμε τα συμφέροντας των Τ/Κ» ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ανατολού.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η Τουρκία, στέλνοντας στην περιοχή τα γεωτρύπανά της, άλλαξε ριζικά τις ισορροπίες στην ανατολική Μεσόγειο και επανέλαβε την πάγια τουρκική θέση ότι «η Ε/κ πλευρά διεξάγει μονομερώς δραστηριότητες γεωτρήσεις».

«Το γεωτρύπανό μας Γιαβούζ κάνει γεωτρήσεις στην υφαλοκρηπίδα μας και εμείς αυτή την υφαλοκρηπίδα την έχουμε δηλώσει στα Ηνωμένα Έθνη και κάθε χρόνο το ανανεώνουμε αυτό. Τις δραστηριότητές μας στην υφαλοκρηπίδα μας δεν τη διαπραγματευόμαστε με κανέναν» πρόσθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

«Στο θέμα της διαπραγμάτευσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ανατολική Μεσόγειο συζητούμε με όλους, συμπεριλαμβανομένης και της Ε/κ πλευράς και είμαστε πάντοτε μέσα για μια περιφερειακή συμφωνία. Αναφέρομαι στις χώρες της Μεσογείου στην περιοχή με μια αντίληψη διαμοιρασμού. Ο συνομιλητής του ε/κ τομέα είναι η ‘τδβκ’», ανέφερε προκλητικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία επιζητεί μόνιμη λύση στην Κύπρο ωστόσο στο τέλος όλων αυτών των προσπαθειών και ειδικότερα στο τέλος της συνόδου των 11 ημερών στο Κραν Μοντανά, είδαν πως πραγματικά η ε/κ πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί τίποτα με την Τ/κ πλευρά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!