Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τσαβούσογλου: Ανώριμη η συμπεριφορά της Ελλάδας – Δεν είχε θέση στο Βερολίνο
[Η Ναυτεμπορική]: Τσαβούσογλου: Ανώριμη η συμπεριφορά της Ελλάδας – Δεν είχε θέση στο Βερολίνο

[Η Ναυτεμπορική]: Τσαβούσογλου: Ανώριμη η συμπεριφορά της Ελλάδας – Δεν είχε θέση στο Βερολίνο

«Η Ελλάδα δεν έχει ρόλο στη Λιβύη και, συνεπώς, καλώς δεν συμμετείχε στη Διάσκεψη του Βερολίνου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Νταβός.

Ερωτηθείς για την αντίδραση της Ελλάδας στη μη πρόσκλησή της στη Διάσκεψη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «η Ελλάδα δεν είναι παίκτης στη Λιβύη. Δεν λέμε πως αγνοούμε τον γείτονά μας, που είναι η Ελλάδα, ωστόσο ήθελε να βρεθεί στο Βερολίνο για να θίξει το θέμα της συνεργασίας μας με τη Λιβύη και αυτό το θέμα δεν βρισκόταν στην ατζέντα».

«Η Ελλάδα κοιτάει από μια στενή οπτική γωνιά τις εξελίξεις στην Λιβύη μέσω της συμφωνίας οριοθέτησης των ζωνών θαλάσσιας αρμοδιότητας. Τις αξιολογούν μόνο από το πλαίσιο μιας συμφωνίας. Το πρόβλημα τώρα είναι η κατάπαυση πυρός στη Λιβύη. Τι έχει κάνει η Ελλάδα πάνω σε αυτό το κομμάτι μέχρι σήμερα;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Παράλληλα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ενόχληση της Άγκυρας για την πρόσκληση της Αθήνας στον Λίβυο στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, κάνοντας λόγο για ανώριμη συμπεριφορά. «Η μόνη αίτια που κάλεσε (η Ελλάδα) τον Χαφτάρ, είναι να δείξει ότι είναι εναντίον της συμφωνίας που υπογράψαμε και δήθεν θα απαντήσει με αυτό τον τρόπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!