Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τροπολογία για προστασία της α’ κατοικίας καταθέτει η Ν.Δ.
[Η Ναυτεμπορική]: Τροπολογία για προστασία της α’ κατοικίας καταθέτει η Ν.Δ.

[Η Ναυτεμπορική]: Τροπολογία για προστασία της α’ κατοικίας καταθέτει η Ν.Δ.

Τροπολογία για την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του 2017 προωθεί η Ν.Δ. προς ψήφιση στη Βουλή.

Σε αυτήν προβλέπεται ότι αναστέλλεται μέχρι τις 31-12-2017 η κατάσχεση ακινήτων φορολογουμένων που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις: 

α) το συγκεκριμένο ακίνητο χρησιμεύει ως κύρια κατοικία του, 

β) το μηνιαίο διαθέσιμο οικογενειακό του εισόδημα δεν υπερβαίνει τα 13.900 ευρώ για άγαμο, 23.600 για ζευγάρια, προσαυξημένα κατά 5.700 ευρώ για κάθε παιδί, 

γ) η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο συζήτησης της αίτησης δεν υπερβαίνει τις 180.000 ευρώ για τον άγαμο οφειλέτη, προσαυξημένη κατά 40.000 ευρώ για τον έγγαμο οφειλέτη και 20.000 ευρώ ανά τέκνο και μέχρι τρία τέκνα.

«Τη ρύθμιση αυτή επιβάλλει τόσο η ανάγκη ενός συνεκτικού, στρατηγικού σχεδίου μείωσης του ιδιωτικού χρέους όσο και η σημερινή κατάσταση στην αγορά κατοικίας», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η Ν.Δ. επικαλείται τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία ο όγκος οικοδομικής δραστηριότητας το διάστημα Αύγουστος 2015 – Ιούλιος 2016 έχει συρρικνωθεί κατά 30%. Επίσης, αναφέρεται σε στοιχεία της ΤτΕ, σύμφωνα με τα οποία οι τιμές των ακινήτων από την αρχή της κρίσης έχουν μειωθεί περισσότερο από 40%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!