Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τρόφιμα – φάρμακα «σώζουν» τη χάρτινη συσκευασία
[Η Ναυτεμπορική]: Τρόφιμα – φάρμακα «σώζουν» τη χάρτινη συσκευασία

[Η Ναυτεμπορική]: Τρόφιμα – φάρμακα «σώζουν» τη χάρτινη συσκευασία

Της Λέττας Καλαμαρά
[email protected]

Ανάχωμα στην κατρακύλα της υφεσιακής περιόδου αποτέλεσαν τα τρόφιμα και τα φάρμακα για τον κλάδο της χάρτινης συσκευασίας.

Σύμφωνα με μελέτη για τον εγχώριο κλάδο χάρτινης συσκευασίας που εκπονήθηκε από τον Αλέξη Νικολαΐδη, Economic Research & Sectorial Studies Senior Analyst, της Infobank Hellastat, έπειτα από αλλεπάλληλες πτωτικές χρήσεις όσον αφορά την παραγωγική δραστηριότητα, ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για το σύνολο του 2016, καθώς τους πρώτους 9 μήνες της περσινής οικονομικής χρήσης ο δείκτης παραγωγής αυξήθηκε κατά 11,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, η βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων παρουσίασε χαμηλότερη υποχώρηση παραγωγικής δραστηριότητας σε σχέση με άλλους τομείς της μεταποίησης, προστατεύοντας έτσι τους συνεργαζόμενους με αυτήν κλάδους (μεταξύ των οποίων και η χάρτινη συσκευασία) από μεγαλύτερες απώλειες εσόδων.

Επίσης, σε σημαντικά επίπεδα διαμορφώνεται και η παραγωγή των εγχώριων φαρμακοβιομηχανιών, οι οποίες διενεργούν φασόν παραγωγή για λογαριασμό πολυεθνικών ομίλων, ενώ δραστηριοποιούνται και στην αγορά των γενόσημων σκευασμάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται ως εργαλείο συγκράτησης των φαρμακευτικών δαπανών. Αντιθέτως, σημαντική πτώση ζήτησης υπέστησαν οι εταιρείες που παράγουν χαρτόσακους για τη συσκευασία δομικών υλικών (τσιμέντο, ασβέστης, γύψος κ.ά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!