Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τροφή από ηλεκτρισμό, νερό και αέρα
[Η Ναυτεμπορική]: Τροφή από ηλεκτρισμό, νερό και αέρα

[Η Ναυτεμπορική]: Τροφή από ηλεκτρισμό, νερό και αέρα

Μια φινλανδική εταιρεία η οποία παράγει τροφή από ηλεκτρισμό, νερό και αέρα υποστηρίζει πως σχεδιάζει να διαθέσει προϊόν που αντιστοιχεί σε 50 εκατομμύρια γεύματα μέσω σουπερμάρκετ εντός διαστήματος δύο ετών.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian, η Solar Foods συνεργάζεται επίσης με τον ΕΟΔ (ESA) για σκοπούς σίτισης αστροναυτών σε αποστολές στον Άρη, αναπτύσσοντας μια μέθοδο με την οποία παράγεται ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες προϊόν το οποίο έχει την εμφάνιση και τη γεύση σιτάλευρου, σε κόστος 5 ευρώ το κιλό.

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Ελσίνκι και αξιοποιεί για τους σκοπούς της έρευνες του VTT Technical Research Centre of Finland και του Lappeenranta University of Technology, θα υποβάλει αίτηση στην ΕΕ για σχετική άδεια αργότερα μέσα στο έτος πριν αρχίσει την παραγωγή για εμπορικούς σκοπούς το 2021.

Η συγκεκριμένη σκόνη, γνωστή ως Solein, μπορεί να αποκτήσει υφή μέσω 3D εκτύπωσης ή να προστεθεί σε πιάτα και τρόφιμα ως συστατικό. Παράγεται μέσω μιας διαδικασίας που θυμίζει την αντίστοιχη διαδικασία παραγωγής μπύρας: Ζωντανά μικρόβια τοποθετούνται σε υγρό και τρέφονται με φυσαλίδες διοξειδίου του άνθρακα και υδρογόνου, που απελευθερώνονται από το νερό μέσω ηλεκτρισμού. Τα μικρόβια δημιουργούν πρωτεΐνη, η οποία στη συνέχεια αποξηραίνεται, με τελικό αποτέλεσμα την παραγωγή σκόνης/ αλευριού.

Ο Πάσι Βαϊνίκα, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, είπε ότι η Solar Foods έχει δημιουργήσει μια «ουδέτερη» από άποψης εκπομπών άνθρακα μέθοδο για την παραγωγή μιας πλήρως φυσικής πρωτεΐνης, χωρίς να σπαταλάται νερό ή γη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!