Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι τρεις ήττες του Τζόνσον τινάζουν ξανά το Brexit στο αέρα
[Η Ναυτεμπορική]: Οι τρεις ήττες του Τζόνσον τινάζουν ξανά το Brexit στο αέρα

[Η Ναυτεμπορική]: Οι τρεις ήττες του Τζόνσον τινάζουν ξανά το Brexit στο αέρα

Τρεις ήττες, όσες ακριβώς φορές είχε απορριφθεί η συμφωνία αποχώρησης της Τερέζα Μέι με τις Βρυξέλλες, σημείωσε ο διάδοχός της Μπόρις Τζόνσον, εν μέσω της ίδιας έντασης που επικρατούσε μήνες πριν στη Βουλή των Κοινοτήτων. Μέσα σε αυτό το κλίμα πόλωσης, αποδεικνύοντας ότι είναι αδύναμος να προχωρήσει στο Brexit, με ή χωρίς συμφωνία, που δεσμεύτηκε πριν από την εκλογή του στον πρωθυπουργικό θώκο, ο Βρετανός πρωθυπουργός αναγκάστηκε και αυτός να υποχωρήσει, γεγονός που ανοίγει πλέον τον δρόμο για μία νέα παράταση του Άρθρου 50, ήτοι μία νέα τρίμηνη αναβολή της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Brexit βρίσκεται για μία ακόμη φορά στον αέρα. Τα ξημερώματα της Πέμπτης, η Βουλή των Λόρδων αποφάσισε ότι το νομοσχέδιο που θα διασφαλίζει πως η Βρετανία δεν θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία θα κατατεθεί προτού ανασταλεί η λειτουργία του κοινοβουλίου.

Νωρίτερα, οι Βρετανοί βουλευτες απέρριψαν το αίτημα του Τζόνσον για πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου με νέα καθαρή εντολή να διαπραγματευτεί το Brexit στην κρίσιμη σύνοδο της 17ης και της 18ης Οκτωβρίου. Η Βουλή των Κοινοτήτων είχε ήδη απορρίψει τη στρατηγική του, εγκρίνοντας με πλειοψηφία 28 ψήφων την πρόταση νόμου που τον υποχρεώνει να ζητήσει αναβολή του Brexit για τρεις μήνες, εκτός εάν επικυρωθεί η όποια συμφωνία νωρίτερα.

Κυριότερος αντίπαλος του Τζόνσον αναδείχτηκε ο ηγέτης των Εργατικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!