Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τρύπα έως και 250 δισ. φέρνουν Brexit και φύλαξη ευρω-συνόρων
[Η Ναυτεμπορική]: Τρύπα έως και 250 δισ. φέρνουν Brexit και φύλαξη ευρω-συνόρων

[Η Ναυτεμπορική]: Τρύπα έως και 250 δισ. φέρνουν Brexit και φύλαξη ευρω-συνόρων

Του Νίκου Μπέλλου
[email protected]

Δεδομένες θεωρεί τις περικοπές των κοινοτικών δαπανών στη γεωργία και στη συνοχή μετά το 2020 ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ωστόσο τάχθηκε με κατηγορηματικό τρόπο εναντίον μιας βίαιης μείωσής τους. Η Ελλάδα με 4,8 δισ. ευρώ ετησίως ήταν μετά την Πολωνία και τη Ρουμανία η τρίτη χώρα της Ε.Ε. που επωφελήθηκε των υψηλότερων καθαρών χρηματοδοτήσεων στη διάρκεια της τριετίας 2014-2016.

Χθες, ο πρόεδρος Γιούνκερ και ο αρμόδιος επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ παρουσίασαν τις διάφορες επιλογές, ώστε στις 23 Φεβρουαρίου οι Ευρωπαίοι ηγέτες να καθορίσουν τις προτεραιότητες. Δηλαδή να καθορίσουν τι θέλουν και τι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν.

Καταρχήν, η Κομισιόν επισπεύδει κατά ένα μήνα την υποβολή των προτάσεων για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ), το οποίο θα έχει διάρκεια από το 2021 μέχρι το 2025 ή το 2027. Το «πακέτο» θα υποβληθεί στις 2 Μαΐου, ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί για το τέλος Μαΐου. Κι αυτό ώστε να υπάρξει χρόνος να εγκριθεί το νέο ΠΔΠ μέχρι τον Απρίλιο του 2019, πριν από τις επόμενες ευρωεκλογές. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η καθυστέρηση που είχε υπάρξει με το σημερινό ΠΔΠ (2014-2020), όπου στην ουσία χάθηκε ένας ολόκληρος χρόνος.

Κατά δεύτερο λόγο, τόσο ο κ. Γιούνκερ όσο και ο επίτροπος Έτινγκερ επανέλαβαν χθες ότι δεν πρόκειται στο πλαίσιο του επόμενου πακέτου να υπάρξει καμία δαπάνη εάν προηγουμένως δεν αποδεικνύεται η προστιθέμενη αξία της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!