Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Τρέχει» ο μετασχηματισμός της Τράπεζας Πειραιώς
[Η Ναυτεμπορική]: «Τρέχει» ο μετασχηματισμός της Τράπεζας Πειραιώς

[Η Ναυτεμπορική]: «Τρέχει» ο μετασχηματισμός της Τράπεζας Πειραιώς

Περίπου 650 υπάλληλοι της Τράπεζας Πειραιώς δέχθηκαν να στελεχώσουν το Recovery Banking Unit της τράπεζας σε νέα εταιρεία, η οποία θα μετονομαστεί μεταγενέστερα σε Intrum Hellas, ενώ στο ενδιάμεσο και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα έχει ονομασία που θα χαρακτηρίζει τις εναλλακτικές της χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Όσον αφορά το λοιπό προσωπικό, από το RBU θα δοθεί η ευκαιρία και σε αυτούς να οδηγηθούν στην καινούργια εταιρεία ως ενοικιαζόμενο προσωπικό από την Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως σημειώνουν πηγές που έχουν γνώση της διαδικασίας, η τράπεζα έχει απόλυτη ανάγκη από σημαντική μείωση του κόστους και μετά τη διαχείριση των κόκκινων δανείων από την εταιρεία δεν θα έχει και το χώρο για να αναπτύξουν τέτοιες δραστηριότητες τα στελέχη αυτά.

Η συμφωνία προβλέπει η Intrum να διαχειριστεί τα Μη Εξυπηρετούμενα Ανοίγματα της Πειραιώς, κάτι το οποίο σημαίνει πως τα δάνεια παραμένουν στο ενεργητικό της τράπεζας, όπως και τα έσοδα από το χαρτοφυλάκιο το οποίο θα διαχειριστεί η εταιρεία.

Θα δημιουργηθεί η νέα εταιρεία διαχείρισης που θα ανήκει κατά 80% στην Intrum και κατά 20% στην Πειραιώς και θα λειτουργήσει από 1η Οκτωβρίου. Η σύμβαση διαχείρισης προβλέπει τη διαχείριση 27 δισ. ΜΕΑ και ό,τι νέο κόκκινο δάνειο δημιουργηθεί.

Συγχρόνως θα δημιουργηθεί άλλη μία εταιρεία που θα διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο ιδιόκτητων ακινήτων της τράπεζας με την ίδια σύνθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!