Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τραπεζικές συναλλαγές: Πού επιβάλλονται χρεώσεις, τι απαντούν οι τράπεζες στην κριτική
[Η Ναυτεμπορική]: Τραπεζικές συναλλαγές: Πού επιβάλλονται χρεώσεις, τι απαντούν οι τράπεζες στην κριτική

[Η Ναυτεμπορική]: Τραπεζικές συναλλαγές: Πού επιβάλλονται χρεώσεις, τι απαντούν οι τράπεζες στην κριτική

Ο πρωθυπουργός τις χαρακτήρισε άδικες, ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, φορείς της αγοράς και επιμελητήρια έχουν ασκήσει κριτική και ενστάσεις. Ο λόγος για τις χρεώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές, ζήτημα που θα θέσει ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνάντησή του στις 13:30, με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών .

Αξίζει να θυμηθούμε ποιες είναι οι νέες χρεώσεις και ποιες οι θέσεις των τραπεζών.

Πού επιβάλλονται χρεώσεις

Όλες οι τράπεζες έχουν προχωρήσει από το καλοκαίρι και μετά στην επιβολή προμήθειας 2 έως 3 ευρώ στους κατόχους χρεωστικών καρτών όταν κάνουν ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, από την τράπεζα που έχει εκδοθεί η κάρτα τους διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό τη συγκεκριμένη χρέωση όχι μόνο για τους κατόχους καρτών ξένων τραπεζών, αλλά και για στους Έλληνες. Οι συναλλαγές σε ΑΤΜ της τράπεζας τους παραμένουν χωρίς προμήθεια.

Επίσης, τραπεζικές χρεώσεις επιβάλλονται πλέον και σε συναλλαγές, όπως για επανέκδοση χρεωστικών καρτών μέχρι και 5-6 ευρώ είτε αυτή οφείλεται σε υπαιτιότητα του πελάτη (απώλεια κάρτας), είτε όχι, όπως εάν η κάρτα εκλάπη ή, απλώς, έληξε, για αλλαγή/απεμπλοκή pin, με την νέα χρέωση να έχει ενσωματωθεί ήδη στους τιμοκαταλόγους κάποιων τραπεζών, για μεταφορές χρημάτων μέσω κινητού καθώς και για πληρωμές εισφορών ΕΦΚΑ από κάποιες τράπεζες, που κυμαίνονται μέχρι και 50 λεπτά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!