Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τράπεζες: Η κρίσιμη η ατζέντα στις συζητήσεις με τους θεσμούς
[Η Ναυτεμπορική]: Τράπεζες: Η κρίσιμη η ατζέντα στις συζητήσεις με τους θεσμούς

[Η Ναυτεμπορική]: Τράπεζες: Η κρίσιμη η ατζέντα στις συζητήσεις με τους θεσμούς

Με μια απαιτητική ατζέντα θα ξεκινήσουν αυτήν την εβδομάδα συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων με τις τράπεζες, ατζέντα η οποία θα περιλαμβάνει κρίσιμα θέματα για όσα σημαντικά θα καθορίσουν το άμεσο μέλλον των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Μέσα σε αυτά η εφαρμογή του APS του «Ηρακλή» και η εν γένει πορεία των κόκκινων δανείων, τα stress tests, η κερδοφορία και το επιχειρησιακό μοντέλο των τραπεζών, αλλά και επιμέρους θέματα που σχετίζονται με τα εγγυημένα δάνεια του Δημοσίου και πώς θα επιστραφούν οι εγγυήσεις στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά και η εναρμόνιση του πτωχευτικού δικαίου που σχετίζεται με τράπεζες.

Οι τράπεζες επισημαίνουν πως τα μεγαλύτερα ζητήματα που σχετίζονται με αυτές βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με τον SSM κυρίως αλλά και με την ΕΚΤ.

Τα σχέδια κεφαλαιακής επάρκειας και ρευστότητας αποτελούν από τα φλέγοντα θέματα που εκτιμάται πως θα συζητήσουν τα πιστωτικά ιδρύματα με τα τεχνικά κλιμάκια, δεδομένου πως αναμένουν και τα σενάρια βάσει των οποίων θα διενεργηθεί η άσκηση μέσα στο 2020.

Επιχειρησιακό μοντέλο

Τα τεχνικά κλιμάκια των Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κομισιόν, ESM και ΔΝΤ βρίσκονται ήδη στη χώρα μας και θα ανοίξουν θέματα σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του επιχειρησιακού μοντέλου των τραπεζών, τις σχεδιαζόμενες τιτλοποιήσεις με βάση τον «Ηρακλή» και την επίδρασή τους στα πιστωτικά ιδρύματα, την πορεία και τις συμφωνίες των κόκκινων δανείων, την επικαιροποίηση του σχεδίου των εκδόσεων των τραπεζών στο πλαίσιο των MREL (ελάχιστων απαιτήσεων για ίδια κεφάλαια και τις επιλέξιμες υποχρεώσεις).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!