Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η πώληση της Piraeus Bank Bulgaria AD στην Eurobank Bulgaria AD
[Η Ναυτεμπορική]: Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η πώληση της Piraeus Bank Bulgaria AD στην Eurobank Bulgaria AD

[Η Ναυτεμπορική]: Τράπεζα Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η πώληση της Piraeus Bank Bulgaria AD στην Eurobank Bulgaria AD

Ολοκληρώθηκε η πώληση της συμμετοχής της θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς στην Βουλγαρία, Piraeus Bank Bulgaria AD (PBB), στην Eurobank Bulgaria AD.

Την ολοκλήρωση της πώλησης ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές στη Βουλγαρία, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από την Εθνική Τράπεζα της Βουλγαρίας, όπως και την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, το συνολικό τίμημα της συμμετοχής διαμορφώθηκε σε 75 εκατ. ευρώ, με τη συναλλαγή να έχει θετική επίπτωση στα κεφάλαια του ομίλου της τράπεζας. Με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία οικονομικών καταστάσεων με ημερομηνία αναφοράς 31.03.2019, η συναλλαγή αυξάνει το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων Κατηγορίας 1 (CET-1) κατά 22 μονάδες βάσης, μέσω της απελευθέρωσης συνολικού ύψους 0,8 δισ. ευρώ σταθμισμένου έναντι κινδύνων ενεργητικού.

«Η συναλλαγή αποτελεί το τελευταίο σημαντικό ορόσημο για την ολοκλήρωση των δεσμεύσεων του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς, όπως συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η συναλλαγή έχει θετική επίπτωση στα εποπτικά κεφάλαια της τράπεζας, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης και επανεστίαση στις κύριες τραπεζικές δραστηριότητες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

Η Mediobanca ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ η White & Case LLP ενήργησε ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Boyanov & Co ως τοπικός νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς στη συμφωνία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!