Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τράπεζα Πειραιώς: Η επιστροφή μετά την έκδοση του Ιουνίου
[Η Ναυτεμπορική]: Τράπεζα Πειραιώς: Η επιστροφή μετά την έκδοση του Ιουνίου

[Η Ναυτεμπορική]: Τράπεζα Πειραιώς: Η επιστροφή μετά την έκδοση του Ιουνίου

Η Τράπεζα Πειραιώς επέστρεψε στην αγορά ομολόγων Tier II, περίπου οκτώ μήνες μετά την προηγούμενη έκδοση του Ιουνίου -από την οποία είχε αντλήσει 400 εκατ. ευρώ και με πολύ πιο υψηλό επιτόκιο. Παρά το γεγονός ότι αυτή τη φορά προσέφερε πολύ χαμηλότερο κουπόνι, το βιβλίο προσφορών «απογειώθηκε» στα 4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την υπηρεσία IFR του Reuters, σχολιάζοντας την επιτυχημένη έκδοση της Πειραιώς, παίρνοντας τη σκυτάλη μετά το ομόλογο Tier II της Alpha Bank.

Υπενθυμίζεται ότι η Tράπεζα Πειραιώς είχε εκδώσει τον Ιούνιο ομόλογο 400 εκατ. ευρώ με απόδοση 9,75%, ενώ στη συνέχεια το ομόλογο Tier 2 της Εθνικής Τράπεζας είχε επιτόκιο 8,25%.

Οι ανάδοχοι Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse, Goldman Sachs, Nomura and UBS άρχισαν τη διαδικασία της έκδοσης με σκέψεις για επιτόκιο κοντά στο 6%, αν και το τελικό guidance ορίσθηκε στο 5,5% με 5,75% και οι παραγγελίες ανήλθαν στα 4 δισ. ευρώ, με τη ζήτηση να υπερκαλύπτει οκτώ φορές την προσφορά.

Τόσο υψηλή ζήτηση είναι πράγματι εντυπωσιακό αποτέλεσμα για ελληνικό τίτλο με αξιολόγηση σε βαθμίδα κατώτερη του investment-grade, αναφέρουν στο IFR τραπεζικά στελέχη.

Η διαφορά από την τελευταία «είσοδο» της Πειραιώς στην αγορά είναι πράγματι πολύ μεγάλη. Τον προηγούμενο Ιούνιο η Τράπεζα είχε αντλήσει 400 εκατ.ε υρώ με ομόλογο Tier II και με επιτόκιο 9,75%, ανοίγοντας την ελληνική αγορά τραπεζικού χρέους χαμηλής επενδυτικής αξιολόγησης για πρώτη φορά έπειτα από μία δεκαετία και προσελκύοντας προσφορές άνω των 850 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!