Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τρ. Πειραιώς: Νέα συμφωνία 50 εκατ. ευρώ με την EBRD
[Η Ναυτεμπορική]: Τρ. Πειραιώς: Νέα συμφωνία 50 εκατ. ευρώ με την EBRD

[Η Ναυτεμπορική]: Τρ. Πειραιώς: Νέα συμφωνία 50 εκατ. ευρώ με την EBRD

Σε νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για την παροχή πιστωτικής γραμμής, ύψους 50 εκατ. ευρώ, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο συμμετοχής της στο «Trade Facilitation Programme».

Στόχος της νέας συμφωνίας, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, αποτελεί η προώθηση των εργασιών εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων. Η συμφωνία αυτή, εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της τράπεζας και ολοκληρώνεται στον κατάλληλο χρόνο, προκειμένου να συμβάλει έμπρακτα στην ενίσχυση του ελληνικού επιχειρείν, στην τόνωση της βιώσιμης ανάπτυξης και στη στήριξη του διασυνοριακού εμπορίου.

Ο Γιώργος Πουλόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε σχετικά:

Η Sabina Dziurman, επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, τόνισε από την πλευρά της:

Το «Trade Facilitation Programme» της EBRD ξεκίνησε το 1999, με στόχο την προαγωγή του διεθνούς εμπορίου μεταξύ των χωρών, στις οποίες έχει επενδύσει ο διεθνής οργανισμός. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, η EBRD παρέχει εγγυήσεις σε διεθνείς τράπεζες, καθώς και βραχυπρόθεσμα δάνεια σε επιλεγμένες τράπεζες και εταιρείες factoring για τη χρηματοδότηση εξαγωγικών και εισαγωγικών επιχειρήσεων.

Η EBRD ξεκίνησε να επενδύει στην ελληνική αγορά το 2015, με στόχο να στηρίξει την ανασυγκρότηση της χώρας και την έξοδό της από την οικονομική κρίση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!