Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο Τουσκ καλεί το Ευρωκοινοβούλιο να στηρίξει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
[Η Ναυτεμπορική]: Ο Τουσκ καλεί το Ευρωκοινοβούλιο να στηρίξει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

[Η Ναυτεμπορική]: Ο Τουσκ καλεί το Ευρωκοινοβούλιο να στηρίξει την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Έκκληση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνει τη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Κομισιόν απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Για πρώτη φορά, καταφέραμε μια τέλεια ισορροπία φύλων στα κορυφαία αξιώματα. Η Ευρώπη δεν μιλά μόνο για τις γυναίκες, επιλέγει γυναίκες», τόνισε ο Τουσκ στην ομιλία του στο Κοινοβούλιο, το οποίο θα ψηφίσει για τη φον ντερ Λάιεν στα μέσα Ιουλίου.

«Ελπίζω ότι η επιλογή δύο γυναικών για τα ανώτατα αξιώματα της Ε.Ε. θα εμπνεύσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις αποφάσεις του», πρόσθεσε.

Έπειτα από τρεις ημέρες δύσκολων διαπραγματεύσεων, οι «28» κατέληξαν σε συμφωνία για τα πρόσωπα τα οποία θα ηγηθούν των κορυφαίων αξιωμάτων της Ένωσης τα επόμενα πέντε χρόνια. Η τελική απόφαση ωστόσο ήταν συναινετική, υποστήριξε ο Τουσκ, πήρε λιγότερο χρόνο απ’ ό,τι όταν η Ένωση είχε εκλέξει την ηγεσία της πριν από πέντε χρόνια. «Είναι σαφές ότι μόνο όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να αντισταθμίσουμε τους πιο ισχυρούς παγκόσμιους παίκτες», τόνισε.

Αν και στο «πακέτο» που συμφωνήθηκε υπάρχει μία ισορροπία όσον αφορά τη γυναικεία αντιπροσώπευση, καθώς και μία ισορροποία μεταξύ των συντηρητικών, των σοσιαλιστών και των φιλελεύθερων, τα ανατολικά μέλη της Ένωσης έμειναν εκτός, όπως επίσης και οι Πράσινοι, οι οποίοι σημείωσαν πολύ καλά ποσοστά στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!