Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τούρκος υπ. Ενέργειας: Θα αναζητήσουμε φυσικό αέριο στην Κύπρο
[Η Ναυτεμπορική]: Τούρκος υπ. Ενέργειας: Θα αναζητήσουμε φυσικό αέριο στην Κύπρο

[Η Ναυτεμπορική]: Τούρκος υπ. Ενέργειας: Θα αναζητήσουμε φυσικό αέριο στην Κύπρο

Την ελπίδα ότι και η Τουρκία θα αναζητήσει φυσικό αέριο στην Κύπρο, εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, σημειώνοντας «Μακάρι αυτή την πραγματικότητα να την δει η απέναντι πλευρά και να συμφωνήσουν σε ένα μοντέλο με το οποίο και οι δύο πλευρές θα είναι κερδισμένες».

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος υπουργός υπενθύμισε ότι η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος κάνουν έρευνες φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο. «Γνωρίζουμε ότι στην περιοχή υπάρχουν δυνητικά ενεργειακά αποθέματα και πρώτα ο θεός με τις πρώτες μας έρευνες θα πετύχουμε κι εμείς».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «δεν βρίσκουμε σωστό η ελληνοκυπριακή πλευρά να συμπεριφέρεται ως η μόνη κυρίαρχη στο νησί και να διαχειρίζεται μόνη της τις ενεργειακές πηγές του νησιού ενισχύοντας την οικονομία της. Εκεί υπάρχει μια τουρκοκυπριακή κοινότητα, πρέπει τα δικαιώματά τους και τα συμφέροντά τους να διαφυλαχτούν δίκαια».

«Αν φυσικά οι δύο ηγέτες καθίσουν στο τραπέζι και βρουν μια λύση θα είμαστε ικανοποιημένοι αν συμφωνήσουν. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν βρίσκουμε σωστό η ελληνοκυπριακή πλευρά να κηρύσσει τις δικές της περιοχές και να λέει θα τα βγάλω μόνη μου. Επειδή όπως γνωρίζετε και η ‘Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’ στην άλλη πλευρά έκανε το ίδιο ορίζοντας τα οικόπεδά της και αδειοδότησε την Τουρκία και επομένως λέμε κι εμείς ότι θα αναζητήσουμε εκεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!