Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τουρκικό ΥΠΕΞ: Τα Ίμια είναι υπό τουρκική κυριαρχία
[Η Ναυτεμπορική]: Τουρκικό ΥΠΕΞ: Τα Ίμια είναι υπό τουρκική κυριαρχία

[Η Ναυτεμπορική]: Τουρκικό ΥΠΕΞ: Τα Ίμια είναι υπό τουρκική κυριαρχία

«Είναι εντελώς λάθος και απαράδεκτο να τοποθετείται η Ε.Ε. ως αρμόδιος διαιτητής ή δικαστήριο και να προσπαθεί να εκδώσει μια κρίση υπό το πρόσχημα της ‘αλληλεγγύης της Ένωση’ σε ό,τι αφορά τις διαφορές που σχετίζονται με την κυριαρχία» σημειώνει συγκεκριμένα το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Τα Ίμια, τα χωρικά τους ύδατα και ο εναέριος χώρος τους είναι αποκλειστικά υπό τουρκική κυριαρχία» αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σε ανακοίνωσή του με τις οποία εκφράζει επικρίσεις κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ετήσια έκθεσή της σχετικά με την ενταξιακή πορεία της χώρας.

«Είναι εντελώς λάθος και απαράδεκτο να τοποθετείται η Ε.Ε. ως αρμόδιος διαιτητής ή δικαστήριο και να προσπαθεί να εκδώσει μια κρίση υπό το πρόσχημα της ‘αλληλεγγύης της Ένωση’ σε ό,τι αφορά τις διαφορές που σχετίζονται με την κυριαρχία» σημειώνει συγκεκριμένα το τουρκικό ΥΠΕΞ προσθέτοντας: «Οι βραχονησίδες των Ιμίων και τα χωρικά τους ύδατα και ο εναέριος χώρος τους είναι αποκλειστικά υπό τουρκική κυριαρχία».

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας υποστηρίζει ακόμη ότι «η στήριξη που δίνεται ως ‘λευκή επιταγή’ από την Ε.Ε. σε κράτη-μέλη στις διαμάχες του με τρίτες χώρες δεν βοηθά στην επίλυση των ζητημάτων αυτών στο πλαίσιο της καλής γειτονίας και τους διεθνούς δικαίου». Η στάση αυτή, συνεχίζει η ανακοίνωση, «έρχεται σε αντίθεση με τις αξίες της Ε.Ε.».

Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, το τουρκικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι οι αναφορές της Επιτροπής στο θέμα «δεν είναι παρά η επανάληψη των ήδη γνωστών θέσεων της Ε.Ε., οι οποίες στηρίζονται σε λανθασμένες προϋποθέσεις». «Οι διατυπώσεις αυτές αντικατοπτρίζουν τη στάση των Ελληνοκυπρίων που είναι ο βασικός λόγος για την αποτυχία της διαπραγματευτικής διαδικασίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!