Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τουρκία: Προκατειλημμένη και μη ρεαλιστική η στάση της Ε.Ε.
[Η Ναυτεμπορική]: Τουρκία: Προκατειλημμένη και μη ρεαλιστική η στάση της Ε.Ε.

[Η Ναυτεμπορική]: Τουρκία: Προκατειλημμένη και μη ρεαλιστική η στάση της Ε.Ε.

Τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο καταδίκασε τις ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ καλώντας την Κομισιόν να υποβάλει προτάσεις με μέτρα, απέρριψε η Άγκυρα, χαρακτηρίζοντας «μεροληπτική» τη στάση της Ε.Ε.

«Είναι προφανές ότι η Ε.Ε. έγραψε τα συμπεράσματα αυτά με μεροληπτικό τρόπο και υπό την ελληνοκυπριακή σκοπιά» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχολιάζοντας τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο.

Όπως υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ «η Ε.Ε. δεν έδρασε ως σύνολο αρχών και αξιών, αλλά ως ομάδα συμφερόντων» κάτι που «αντιβαίνει στην ιδρυτική φιλοσοφία της».

«Τα συμπεράσματα αυτά δείχνουν πόσο μακριά βρίσκεται η Ε.Ε. από την κατανόηση των βημάτων που έχει κάνει η Τουρκία παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Το 2004, η Ε.Ε. έκανε ένα μεγάλο λάθος δεχόμενη ως μέλος της την Κύπρο. Τώρα για χάρη της διατήρησης αυτού του λάθους υποβιβάζει τις σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε. στο κυπριακό και τις μετατρέπει σε όμηρο αυτού του προβλήματος» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ισχυρίζεται ακόμη ότι τα συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο «στερούνται νομικής βάσης» και καλεί την Ε.Ε. «να αλλάξει αυτό την προκατειλημμένη και μη ρεαλιστική στάση».

«Μέχρι να συμβεί αυτό, η Τουρκία θα πρέπει να τηρήσει τη δέσμευσή της να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στην περιοχή δικαιοδοσίας τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!