Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τι τονώνει το ηθικό των ελληνικών βιομηχανιών
[Η Ναυτεμπορική]: Τι τονώνει το ηθικό των ελληνικών βιομηχανιών

[Η Ναυτεμπορική]: Τι τονώνει το ηθικό των ελληνικών βιομηχανιών

Βελτιώνεται σημαντικά το κλίμα στην ελληνική βιομηχανία. Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών του ΙΟΒΕ για τον κλάδο σκαρφάλωσε τον Δεκέμβριο σε υψηλά 12 ετών, αισθητά ενισχυμένος σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο δείκτης σκαρφάλωσε στις 104,2 από 102,9 μονάδες τον Νοέμβριο και 96,4 τον Δεκέμβριο του 2018. Το ΙΟΒΕ αποδίδει την εξέλιξη στις παρεμβάσεις στη φορολογία και σε άλλες πρωτοβουλίες, που περιλαμβάνονται στο νέο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο. Σημαντικό ρόλο για διαδραματίζει και η αποκλιμάκωση του κόστους χρηματοδότησης της χώρας, που αντανακλάται και σε βελτίωση των όρων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων της χώρας.

Επισημαίνεται ότι η εξαγγελία για σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας, το οποίο θα θέτει ως στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ισχυροποίηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της περιφέρειας, μπορεί να δώσει νέες προοπτικές στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, δημιουργώντας ένα κλίμα αισιοδοξίας.

Στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων καταγράφεται κινητικότητα κυρίως στον ενεργειακό τομέα, (ΔΕΠΑ Υποδομών, ΔΕΠΑ Εμπορίας, ΕΛΠΕ). Η υλοποίηση μεγάλων επενδυτικών έργων από εγχώριες μεταποιητικές επιχειρήσεις σε ένα ευρύ πεδίο, κυρίως υποδομών (όπως δίκτυα ηλεκτρικής διασύνδεσης, ΑΠΕ, κατασκευές κ.α.), αλλά και οι συγχωνεύσεις επιχειρήσεων δημιουργούν θετικές προοπτικές ανάπτυξης της εγχώριας μεταποίησης.

Η εικόνα εξαγωγών- εισαγωγών

Σημειώνεται ότι σημαντική είναι η συμβολή του εξωτερικού εμπορίου στην ανάπτυξη της εγχώριας μεταποίησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!