Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι τομάτες ωφέλιμες για την καρδιά
[Η Ναυτεμπορική]: Οι τομάτες ωφέλιμες για την καρδιά

[Η Ναυτεμπορική]: Οι τομάτες ωφέλιμες για την καρδιά

Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι η λυκοπένη διατηρείται και στα παράγωγα της τομάτας, όπως για παράδειγμα το κέτσαπ, ενώ τέλος, ο οργανισμός έχει την ικανότητα να απορροφά καλύτερα τη λυκοπένη από τις τομάτες όταν αυτές είναι ψημένες.

Μελέτη που έγινε από επιστήμονες στη Φιλανδία, διαπίστωσε ότι τα άτομα που είχαν χαμηλότερα επίπεδα λυκοπένης στο αίμα είχαν και ψηλότερους δείκτες αθηροσκλήρωσης.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 520 άνδρες και γυναίκες καταγράφοντας τις μετρήσεις του πάχους μέσου εσωτερικού χιτώνα της καρωτίδας αρτηρίας. Η σταδιακή αύξηση αυτού του δείκτη συσχετίζεται με την εμφάνιση και επιδείνωση της αθηροσκλήρωσης. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αθηροσκλήρωση  δημιουργείται από τη σταδιακή βλάβη των αρτηριών η οποία οδηγεί σε καρδιακά και εγκεφαλικά νοσήματα.

Η μελέτη αυτή έδειξε ότι τα άτομα που καταναλώνουν τομάτες έχουν καλύτερη υγεία του καρδειαγγειακού τους συστήματος, καθώς η λυκοπένη που εμπεριέχεται σε αυτές βελτιώνει την κατάσταση των αρτηριών, μειώνει το πάχος των αρτηριών και προλαμβάνει την αθηροσκλήρωση.

Ωστόσο, οι ειδικοί παρατήρησαν ότι η θετική έκβαση της κατανάλωσης τομάτας ως προς τους δείκτες αθηροσκλήρωσης αφορούσε σε μεγαλύτερο βαθμό τις γυναίκες, από ότι τους άνδρες και ο λόγος είναι όπως επεσήμαναν ότι οι γυναίκες είναι πιο προσεκτικές στο τι τροφές επιλέγουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!