Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Γη της διαδικτυακής… επαγγελίας με όρους ελευθερίας η Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Γη της διαδικτυακής… επαγγελίας με όρους ελευθερίας η Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Γη της διαδικτυακής… επαγγελίας με όρους ελευθερίας η Ελλάδα

Η παγκόσμια μελέτη για τη λογοκρισία στο Διαδίκτυο της Comparitech δείχνει ενδιαφέροντα στοιχεία για την κατάσταση στην ελληνική γωνιά του Κυβερνοχώρου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Comparitech, το 54% της ανθρωπότητας χρησιμοποιεί το Internet, στοιχείο που μεταφράζεται σε 4.1 δισεκατομμύρια ανθρώπους, επομένως έχει εξαιρετική σημασία να μελετήσει κανείς το επίπεδο λογοκρισίας που υφίσταται στις διαδικτυακές λεωφόρους. Οι μελετητές της Comparitech έκαναν μία προσπάθεια συγκριτικής ανάλυσης από χώρα σε χώρα, με τις υψηλότερες βαθμολογίες να μαρτυρούν και μεγαλύτερη λογοκρισία στη σχετική κατάταξη που προέκυψε.

Οι 10 χειρότερες χώρες σε επίπεδο περιορισμού της ελευθερίας στο Internet είναι κατά σειρά κατάταξης από την χειρότερη προς την καλύτερη η Βόρεια Κορέα, η Κίνα, η Ρωσία, το Τουρκμενιστάν, το Ιράν, η Λευκορωσία, η Τουρκία, το Ομάν, το Πακιστάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ερυθραία. Η χώρα μας αποκτά καλή βαθμολογία στη σχετική κατάταξη της Comparitech, αφού δεν εμφανίζεται να έχει ιδιαίτερους περιορισμούς στην πορνογραφία, στα κοινωνικά δίκτυα και στη χρήση των Virtual Private Networks, ή αλλιώς VPN. Κανένας περιορισμός, επίσης, δεν εφαρμόζεται σε μέσα πολιτικής επικοινωνίας, ακόμα και εάν αυτά εκφράζουν αιχμηρές ή ακόμα και ακραίες θέσεις. Οι νόμοι προστασίας της ιδιωτικότητας και των πνευματικών δικαιωμάτων ορίζουν κάποιες «κόκκινες» γραμμές, όπως συμβαίνει με τα torrents στην Ελλάδα, αλλά αυτό είναι κάτι που ισχύει σε όλα τα ευνομούμενα κράτη, επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι στην Ελλάδα υπάρχει κάποια υπερβολική απαγόρευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!