Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Με τις απολογίες Κουτσούκη, Ματθαιόπουλου συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής
[Η Ναυτεμπορική]: Με τις απολογίες Κουτσούκη, Ματθαιόπουλου συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής

[Η Ναυτεμπορική]: Με τις απολογίες Κουτσούκη, Ματθαιόπουλου συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής

Αθώοι δήλωσαν απολογούμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι πρώην βουλευτές του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούκης και Αρτέμης Ματθαιόπουλος, υποστηρίζοντας πως δεν γνωρίζουν καν τι τους προσάπτει το κατηγορητήριο.

Ο κ. Κουτσούκης, δημοτικός σύμβουλος σήμερα στον Δήμο Καλαμάτας, είπε στο δικαστήριο πως έφυγε από τη Χρυσή Αυγή πριν από δύο χρόνια, θεωρώντας πως το κόμμα έχει εγκλωβιστεί σε μία παλαιοκομματική κατάσταση λειτουργώντας, όπως τα υπόλοιπα κόμματα του Κοινοβουλίου, με «ξύλινο λόγο».

Κατά τον πρώην βουλευτή, ουδέποτε η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν είχε στρατιωτική δομή, αλλά καμία δομή και για τον λόγο αυτό «κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος» . Όπως ανέφερε «αν είχε στοιχειώδη οργάνωση, δεν θα κατέρρεε. Ήταν όλα στον αέρα».

Ερωτηθείς σχετικά με δηλώσεις του σχετικές με «στρατιωτική δομή» της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κουτσούκης είπε σήμερα πως εκείνο που εννοούσε αναφερόμενος σε «τάγματα εφόδου», αφορούσε την περιφρούρηση που έπρεπε να οργανώνουν καθώς τότε «όπου και αν πηγαίναμε, υπήρχε τρομοκρατία. Δεν είναι λογικό κάποια στιγμή να υπερασπιστείς τα γυναικόπαιδα; Να έχεις περιφρούρηση;».

Ο κατηγορούμενος κλήθηκε να εξηγήσει παλαιότερες επαινετικές δηλώσεις του για τον συγκατηγορούμενό του, νυν ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγό, και επέμεινε πως υπήρξε «ό,τι καλύτερο έχει περάσει από τον Πειραιά». Εξήγησε, δε, πως ο κ. Λαγός είχε εκλεγεί σε μία υποβαθμισμένη περιοχή και «εκείνη την εποχή η δράση του, με το μοίρασμα τροφής σε συγκεκριμένες γειτονιές, ήταν μη αμφισβητήσιμη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!