Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Την Τρίτη το βραβείο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας» που διεκδικεί η Αθήνα
[Η Ναυτεμπορική]: Την Τρίτη το βραβείο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας» που διεκδικεί η Αθήνα

[Η Ναυτεμπορική]: Την Τρίτη το βραβείο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας» που διεκδικεί η Αθήνα

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, στις 12:00μμ (ώρα Ελλάδας) θα ανακοινωθεί στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας ο νικητής για το βραβείο «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας 2018» (European Capital of Innovation 2018), που διεκδικούν οι Αθήνα και άλλες πέντε ευρωπαϊκές πόλεις.

Η τελετή θα γίνει παρουσία 15.000 συνέδρων, στο πλαίσιο του Web Summit , του μεγαλύτερου συνεδρίου τεχνολογίας στον κόσμο.

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα θα διοργανωθεί ειδική εκδήλωση για όλη την πόλη, με ζωντανή μετάδοση των αποτελεσμάτων από τη Λισαβόνα, στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη).

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, σημειώνει ότι «το γεγονός ότι βρισκόμαστε μεταξύ των έξι κορυφαίων πόλεων στην τελική φάση του διαγωνισμού, συνιστά από μόνο του επιτυχία, αλλά θέλουμε ψηλότερα». Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, «σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε τον νικητή, σε έναν σημαντικό διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στον οποίο η Αθήνα ξεχώρισε για τον διαφορετικό, τον καινοτόμο τρόπο, που αντιμετώπισε όλα τα μεγάλα ζητήματά της, έναν νέο τρόπο, μια νέα αντίληψη τοπικής διακυβέρνησης, που εδράζεται στη συμμετοχή και τη συνεργασία».

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογραμμίζει ότι «στον φάκελο υποψηφιότητάς μας δείξαμε πώς μπορείς να ξεπερνάς δυσλειτουργικά συστήματα και αγκυλώσεις. Να γίνεσαι καλύτερος. Να συνεργάζεσαι με τα Πανεπιστήμια, με τους φορείς και τον ιδιωτικό τομέα, για την πόλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!