Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Την Κυριακή το πρώτο κρας τεστ για τα εργασιακά
[Η Ναυτεμπορική]: Την Κυριακή το πρώτο κρας τεστ για τα εργασιακά

[Η Ναυτεμπορική]: Την Κυριακή το πρώτο κρας τεστ για τα εργασιακά

Του Στέλιου Παπαπέτρου
[email protected]

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κρας – τεστ μεταξύ του υπουργού εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και των εκπροσώπων των θεσμών για την καυτή ατζέντα του εργασιακού, καθώς οριστικοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών για την ερχόμενη Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

Αύριο ο υπουργός εργασίας θα μεταβεί στην έδρα του ευρωπαϊκού δικαστηρίου στο Στρασβούργο, καθώς την Πέμπτη θα συζητηθεί σε ανοιχτή ακρόαση η Συλλογική Προσφυγή της ΓΣΕΕ, η οποία έχει ζητήσει «να κριθεί ότι τα αλλεπάλληλα αντεργατικά μνημονιακά μέτρα, που επιβλήθηκαν με σειρά νόμων από το 2010 και συνεχίζουν να ισχύουν έως σήμερα, παραβιάζουν τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη και άρα είναι παράνομα». Ο υπουργός εργασίας, όπως ήδη έχει δηλώσει πρόσφατα, θα στηρίξει με την τοποθέτησή του το αίτημα της ΓΣΕΕ.

Στο επίπεδο της επικείμενης πρώτης συνάντησης την ερχόμενη Κυριακή με τους θεσμούς, ο υπουργός εργασίας θα προσέλθει με βασική «εθνική γραμμή» την κοινή διακήρυξη των κοινωνικών εταίρων. Στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, η διασφάλιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, και η προστασία των εργαζομένων από την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!