Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τυφώνας φόρων έως το τέλος του έτους
[Η Ναυτεμπορική]: Τυφώνας φόρων έως το τέλος του έτους

[Η Ναυτεμπορική]: Τυφώνας φόρων έως το τέλος του έτους

Η «φοροκαταιγίδα», δεν θα σταματήσει με το κλείσιμο του φετινού προϋπολογισμού, αφού οι υποχρεώσεις του τρίτου μνημονίου εκτείνονται τόσο στο 2017 όσο και στο 2018.

Του Γιώργου Κούρου
[email protected]

Τρίμηνο-«φωτιά» θα είναι για όλους τους φορολογούμενους το τελευταίο του έτους, καθώς καλούνται να πληρώσουν συνολικά 16,44 δισ. ευρώ.

Η επίτευξη του ανωτέρω στόχου πάντως προβληματίζει έντονα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς, παρά τη θετική πορεία των εσόδων στο εννεάμηνο, γνωρίζει ότι οι μνημονιακές υποχρεώσεις έχουν «γονατίσει» πλέον τους φορολογούμενους και λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές, ακόμη και τις φορολογικές, χωρίς τη χρήση του πλαστικού χρήματος, που ωστόσο έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του ιδιωτικού χρέους.

Και φυσικά επειδή η χρήση του πλαστικού χρήματος δεν μπορεί να δώσει μόνιμη «λύση», όλοι γνωρίζουν και αγωνιούν ότι οι υπόχρεοι θα αφήσουν απλήρωτους τους φόρους και τα πρόστιμα που οφείλουν προς τις εφορίες, με αποτέλεσμα να «φουσκώσει» ακόμη περισσότερο το «ποτάμι» των ληξιπροθέσμων χρεών, που ήδη κινείται πάνω από τα 92 δισ. ευρώ.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι στο τέλος του τρέχοντος μηνός οι υπόχρεοι θα πρέπει να καταβάλουν 4,271 δισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!