Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Τείχος» SSM σε συγχωνεύσεις τραπεζών
[Η Ναυτεμπορική]: «Τείχος» SSM σε συγχωνεύσεις τραπεζών

[Η Ναυτεμπορική]: «Τείχος» SSM σε συγχωνεύσεις τραπεζών

Μεγαλύτερη διαφάνεια από την πλευρά των εποπτών ζήτησε ο νέος πρόεδρος του SSM Andrea Enria, που προσεγγίζει τουλάχιστον με μία επιφυλακτικότητα το νέο σχήμα που πάει να δημιουργηθεί μεταξύ Deutsche Bank και Commerzbank. Ο ίδιος επισημαίνει μετ’ επιτάσεως τον κορυφαίο κίνδυνο που υφίσταται από τη μη διασπορά κινδύνου στις επενδύσεις των τραπεζών, κυρίως σε κρατικά ομόλογα (σ.σ.: θέμα το οποίο ασφαλώς αφορά έντονα τις ελληνικές τράπεζες). Είναι χαρακτηριστικό, όπως λέει, πως σε κάποιες τράπεζες τα κρατικά ομόλογα ανέρχονται 10 φορές τα κεφάλαιά τους Core Tier Ι, κάτι που δεν αποτελεί επιθυμία του επόπτη. Και όλα αυτά στην πρώτη του συνέντευξη-ποταμό που παραχώρησε ο επόπτης στους «Financial Times» από τη στιγμή που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα.

Ο κορυφαίος οικονομικός επόπτης της Ευρωζώνης επικρίνει λοιπόν τη δημιουργία εθνικών ή ευρωπαϊκών πρωταθλητών, θέτοντας ενδεχομένως την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε μια πορεία σύγκρουσης με τις προσπάθειες του Βερολίνου να προστατεύσει τον τραπεζικό της κλάδο μέσω της συγχώνευσης των δύο μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της Γερμανίας.

«Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα η ιδέα των εθνικών πρωταθλητών, των πρωταθλητών Ευρώπης» τόνισε.

Ο κ. Ενρία αρνήθηκε να σχολιάσει συγκεκριμένα τα σχέδια της Deutsche και της Commerzbank, σύμφωνα με την πολιτική του SSM, ώστε να μη σχολιάζει τις μεμονωμένες τράπεζες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!