Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Γ. Θωμάς: Θα δοθούν τα ποσά που οφείλει η ΔΕΗ στους ενεργειακούς δήμους
[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Θωμάς: Θα δοθούν τα ποσά που οφείλει η ΔΕΗ στους ενεργειακούς δήμους

[Η Ναυτεμπορική]: Γ. Θωμάς: Θα δοθούν τα ποσά που οφείλει η ΔΕΗ στους ενεργειακούς δήμους

Ο υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς κατά την επίσκεψή του στα ορυχεία της ΔΕΗ, στο εργοτάξιο της νέας υπερσύγχρονης μονάδας στην Πτολεμαΐδα όπου συναντήθηκε με στελέχη και εργαζόμενους της εταιρείας.

Τη δέσμευση ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες στο υπουργείο και σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, ώστε να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία οι οφειλές της επιχείρησης από τον τοπικό πόρο ανάπτυξης παρείχε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στην Κοζάνη στο ορυχείο του νότιου πεδίου της ΔΕΗ.

Τα ποσά που οφείλονται από τη ΔΕΗ στους ενεργειακούς δήμους της Δυτικής Μακεδονίας είναι οφειλές από το 2014 και αγγίζουν τα 130 εκατ. ευρώ.

«Είμαι εδώ για να δω από κοντά τους εργαζόμενους, τις δεξιότητες που διαθέτουν στο χειρισμό γιγάντιου και ξεχωριστού μηχανολογικού εξοπλισμού, που δουλεύουν κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες, με ήλιο, σκόνη ή και χιόνι», τόνισε ο υφυπουργός, σημειώνοντας ότι ελπίζει στο τέλος αυτής της περιοδείας να συναντηθεί και με το επιστημονικό και ερευνητικό προσωπικό «που είναι για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας μια πηγή πλούτου».

«Είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε αυτούς τους ανθρώπους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θέλουμε το σχέδιο που ετοιμάζουμε για την επόμενη ημέρα της περιοχής, να έχει αυτήν την παράμετρο» δήλωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!