Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Thomas Cook: Ποιοι σπεύδουν να καλύψουν το κενό
[Η Ναυτεμπορική]: Thomas Cook: Ποιοι σπεύδουν να καλύψουν το κενό

[Η Ναυτεμπορική]: Thomas Cook: Ποιοι σπεύδουν να καλύψουν το κενό

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]

Έντονο είναι τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον που εκφράζεται από μεγάλους ευρωπαϊκούς operator προκειμένου να καλύψουν το κενό που αφήνει στον ελληνικό τουρισμό η πτώχευση της Thomas Cook.

Πρώτη και καλύτερη η TUI, ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος της Ευρώπης, η οποία μετά τις δηλώσεις στελεχών της, ότι θα επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα, περνάει στις πράξεις, αφού έχει αρχίσει ήδη τις επαφές με Έλληνες επιχειρηματίες.

Αλλά και η Jet 2, που ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος operator στη Βρετανία και τώρα, μετά την πτώχευση της T.C., ανέβηκε στην πρώτη θέση, έχει αρχίσει τις επαφές της με Έλληνες ξενοδόχους.

Όπως επισημαίνουν στη «Ν» παράγοντες του τουρισμού, υπάρχουν και άλλοι τουριστικοί όμιλοι, όπως για παράδειγμα από Πολωνία και Τσεχία, οι οποίοι έχουν παρουσία στην Ελλάδα, και το «λουκέτο» της Τ.C. τους δίνει την ευκαιρία να αυξήσουν τα μερίδιά τους στη χώρα μας.

Το κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζεται θετικό. Ιδιαίτερα σε όσες περιπτώσεις οι ξενοδόχοι και οι tour operator συνεργάζονται ήδη, οι τιμές που διαπραγματεύονται είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τα ήδη κλεισμένα συμβόλαια.
Παρ’ όλα αυτά θεωρείται αδύνατο με τον τρόπο αυτό να αντισταθμιστούν πλήρως οι απώλειες από την T.C. Ειδικά για τα 260 ξενοδοχεία που είχαν εξάρτηση πάνω από 50% αλλά και για τα υπόλοιπα 39 με τα οποία υπήρχε αποκλειστική συνεργασία.

Ακόμα ένα σημαντικό ζήτημα είναι οι περιοχές που είχε παρουσία ο βρετανικός operator, αλλά η παρουσία άλλων ήταν μικρή ή και μηδενική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!