Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Θετικός σε αποκρατικοποιήσεις ο Φιγιόν
[Η Ναυτεμπορική]: Θετικός σε αποκρατικοποιήσεις ο Φιγιόν

[Η Ναυτεμπορική]: Θετικός σε αποκρατικοποιήσεις ο Φιγιόν

Ο προεδρικός υποψήφιος είχε κάνει παρόμοια σχόλια τον περασμένο μήνα, όταν τόνισε πως τάσσεται υπέρ της πώλησης μετοχών που διαθέτει το κράτος προκειμένου να συγκεντρωθούν πόροι για επενδύσεις σε μεγάλα έργα υποδομής (φωτ. αρχείου).

Θετικός σε αποκρατικοποιήσεις εμφανίστηκε ο υποψήφιος της Κεντροδεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος είπε ότι το δημόσιο πρέπει να πουλήσει τις μετοχές του σε εταιρείες που δεν έχουν στρατηγική σημασία για τη χώρα.

«Το κράτος πρέπει να είναι μέτοχος μόνο σε επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας», τόνισε ο Φιγιόν σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό Capital. Στη συνέντευξη απέφυγε να αναφέρει ποιες επιχειρήσεις εννοεί.

Ο προεδρικός υποψήφιος είχε κάνει παρόμοια σχόλια τον περασμένο μήνα, όταν τόνισε πως τάσσεται υπέρ της πώλησης μετοχών που διαθέτει το κράτος προκειμένου να συγκεντρωθούν πόροι για επενδύσεις σε μεγάλα έργα υποδομής.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας είπε τον Δεκέμβριο πως το γαλλικό κράτος πρέπει να απαλλαγεί από «επενδύσεις που δεν είναι απαραίτητες» σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, όπως η αυτοκινητοβιομηχανία Renault. Στο γαλλικό κράτος ανήκει σχεδόν το 20% των μετοχών της Renault.

Στο γαλλικό δημόσιο ανήκουν μεγάλα πακέτα μετοχών πολλών μεγάλων εταιρειών σε διάφορους κλάδους, από την Air France και την Airbus ως την Peugeot, την Orange και την Engie.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!