Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η θετική από πολλές πλευρές συγκυρία απελευθέρωσε τον Γ.Δ. από τα «δεσμά» του
[Η Ναυτεμπορική]: Η θετική από πολλές πλευρές συγκυρία απελευθέρωσε τον Γ.Δ. από τα «δεσμά» του

[Η Ναυτεμπορική]: Η θετική από πολλές πλευρές συγκυρία απελευθέρωσε τον Γ.Δ. από τα «δεσμά» του

Φωτογραφία αρχείου.

του Κώστα Ιωαννίδη

Στη σύνοδο της Τετάρτης οι θεσμικοί, με συναλλακτικό ενδιαφέρον που εκτίναξε το τζίρο αρκετά ψηλότερα από το μέσο τζίρο της προηγούμενης εβδομάδας (61 εκατ. ευρώ), έβαλαν στόχο την συνέχεια στο rebound μετά από το ξεπούλημα της Δευτέρας.

Η αντίδραση του Γ.Δ. στηρίχθηκε στα κέρδη πολλών κλαδικών δεικτών.

Το τέλος του μήνα και έτους για κάποια funds μαζί με το κλίμα στις ξένες αγορές δυνάμωσε επίσης τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου και έξω οι δείκτες κινούνται σταθερά ανοδικά. Τα futures των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης ειδοποιούσαν για ανοδικό ξεκίνημα, όταν ξεκίνησε η διαπραγμάτευση εμφάνιζαν κέρδη.

Τα κέρδη στην Ευρώπη στήριξαν τα rebound στις εταιρίες ενέργειας που χθες υποχώρησαν καθώς το πετρέλαιο βούλιαζε πάλι αλλά σήμερα με την απόφαση του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής έχει εκτιναχθεί πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι κερδίζοντας περισσότερο από 8% σε μια μέρα.

Στην Αθήνα ο Γ.Δ. που έφθασε να κερδίζει πάνω από +3,5% τα κέρδη κούρεψαν οι μικρές απώλειες των πλέον αδύναμων σήμερα κλαδικών δεικτών και οι ρευστοποιήσεις στα κερδισμένα τραπεζικά blue chip από επαγγελματίες traders.

Ο μέσος όρος στις 14:20 έπιασε τιμή μια ανάσα κάτω από τις 621 μονάδες αλλά έγραψε μέγιστο ημέρας τις 632,26 στις 16:52.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!