Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Θετικές τάσεις στη Wall Street
[Η Ναυτεμπορική]: Θετικές τάσεις στη Wall Street

[Η Ναυτεμπορική]: Θετικές τάσεις στη Wall Street

Σε νέο ιστορικό υψηλό εκκινούν στη σημερινή συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, εν μέσω τόσο της εκτίναξης της τιμής του πετρελαίου, όσο και των θετικών μακροοικονομικών μεγεθών των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,43% στις 19.203 μονάδες, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημειώνει κέρδη κατά 0,26% στις 2.210 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 0,11% στις 5.373 μονάδες.

«Το πετρέλαιο “οδηγεί” σήμερα τους δείκτες, σε συνδυασμό με τα πολύ καλά οικονομικά δεδομένα» σχολιάζει ο Πίτερ Καρντίγιο, αναλυτής της First Standard Financial. «Η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ αποτελεί το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο» τονίζει από την πλευρά του, ο Νάεμ Άσλαμ, επικεφαλής της Think Markets.

Στο μεταξύ, κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής αργού βρίσκονται οι χώρες – μέλη του ΟΠΕΚ, οδηγώντας σε ράλι την τιμή του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων. Η Σαουδική Αραβία εμφανίζεται πρόθυμη να ικανοποιήσει τα «θέλω» του Ιράν, αποδεχόμενη το σχέδιο της Τεχεράνης, το οποίο προβλέπει ότι η ιρανική παραγωγή θα ανέρχεται στα 3,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του, ότι στόχος του ΟΠΕΚ αποτελεί η μείωση της παγκόσμιας παραγωγής κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, σε 32,5 εκατ. βαρέλια. Εξέφρασε μάλιστα, την πεποίθηση ότι οι εκτός-ΟΠΕΚ πετρελαιοπαραγωγικές χώρες θα συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια, μειώνοντας την παραγωγή τους κατά 600.000 βαρέλια ημερησίως.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!