Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Θετικά σχόλια στο ν/σ για την Πολιτική Προστασία
[Η Ναυτεμπορική]: Θετικά σχόλια στο ν/σ για την Πολιτική Προστασία

[Η Ναυτεμπορική]: Θετικά σχόλια στο ν/σ για την Πολιτική Προστασία

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Απ. Τζιτζικώστας (αριστερά), κι ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς (δεξιά) κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΠΕ, με κύριο θέμα την ενημέρωση και συζήτηση για τις προβλέψεις του νομοσχεδίου για την Πολιτική Προστασία.

Κλείνει σήμερα στις 18.00 η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου για τον «Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων», έχοντας λάβει θετικά σχόλια από τις περισσότερες ενώσεις και πολλά στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και φορέων και προσώπων που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία, καθώς και από το χώρο της επιστημονικής κοινότητας.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, την αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και την αναβάθμιση του εθελοντισμού, το οποίο παρουσίασε την περασμένη Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Νίκος Χαρδαλιάς, στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, αναμένονται προτάσεις από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, αλλά και όποιου άλλου φορέα ή προσώπου επιθυμεί. Στις 22 Ιανουαρίου το νομοσχέδιο εισάγεται για επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου στις 30 Ιανουαρίου να κατατεθεί στην ολομέλεια για ψήφιση.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις πυροσβεστών χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο ως τομή σε ό,τι αφορά την διαχείριση κρίσεων στη χώρα, αλλά και την επίλυση χρόνιων ζητημάτων που αφορούν στο προσωπικό του Σώματος, αφήνοντας ωστόσο κάποια «παράθυρα» για αναγκαίες βελτιώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!