Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Θερμή υποδοχή του Σεντένο από αμερικανικά και γαλλικά ΜΜΕ
[Η Ναυτεμπορική]: Θερμή υποδοχή του Σεντένο από αμερικανικά και γαλλικά ΜΜΕ

[Η Ναυτεμπορική]: Θερμή υποδοχή του Σεντένο από αμερικανικά και γαλλικά ΜΜΕ

Αλλαγή σελίδας για τη ζώνη του ευρώ, αλλά και ενίσχυση του ευρωπαϊκού νότου «βλέπουν» πολλά διεθνή ΜΜΕ πίσω από την εκλογή του Πορτογάλου υπουργού Οικονομικών, Μάριο Σεντένο, στο «τιμόνι» του Eurogroup.

Ειδικότερα, η εφημερίδα «New York Times» εκτιμά ότι η εκλογή του Σεντένο ως επικεφαλής του Eurogroup αποτελεί ένδειξη ότι ίσως παρήλθε η εποχή που η Ευρωζώνη φαινόταν να βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ανάδειξη του Σεντένο στην ηγεσία του Eurogroup δείχνει επίσης ότι αλλάζουν οι προτεραιότητες και η επιβολή λιτότητας σε προβληματικές χώρες, όπως η Ελλάδα, πλησιάζει στο τέλος της. Η Ευρωζώνη έχει ανακάμψει και η κάθε χώρα καταγράφει ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ δεν γίνεται πλέον λόγος για διάλυση της νομισματικής ένωσης. Υπάρχει πάντως γενική συμφωνία πως οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να κάνουν περισσότερα για την αποτροπή μελλοντικών κρίσεων και να συστήσουν Ταμείο, παρόμοιο του ΔΝΤ, για να βοηθούν τα μέλη που δοκιμάζονται, παρατηρει η εφημερίδα.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα «Wall Street Journal» επισημαίνει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, εκλέγοντας τον Μάριο Σεντένο μετατόπισαν την επιρροή από τον Βορρά στο Νότο, ενισχύοντας τους αντιπάλους των πολιτικών λιτότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!