Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 16 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: «The Walking Dead ART»: Ζόμπι στο Ωδείο Αθηνών
[Η Ναυτεμπορική]: «The Walking Dead ART»: Ζόμπι στο Ωδείο Αθηνών

[Η Ναυτεμπορική]: «The Walking Dead ART»: Ζόμπι στο Ωδείο Αθηνών

Ο τρόμος και το μετα-αποκαλυπτικό σύμπαν της σειράς που καθηλώνει εδώ και οκτώ χρόνια το τηλεοπτικό κοινό εισβάλλουν μαζί με τα ζόμπι στο Ωδείο Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19).
Για τέσσερις ημέρες, από 15 έως 18 Μαρτίου, τα έργα 54 καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν από τον δυστοπικό κόσμο του «The Walking Dead» παρουσιάζονται στην πιο ανατρεπτική έκθεση τέχνης της άνοιξης. Φωτογράφοι, γλύπτες, ζωγράφοι και κάθε είδους εκπρόσωποι της τέχνης έχουν δημιουργήσει comics , εικαστικές εγκαταστάσεις, φωτογραφίες, πόστερ, ζωγραφικά έργα, περφόρμανς ακόμα και ψηφιακές εγκαταστάσεις εικονικής πραγματικότητας.

«Η έκθεση προέκυψε από το ενδιαφέρον για τη δημιουργία εικαστικών έργων με έμπνευση από τη θεματική της σειράς “The Walking Dead”, μιας σειράς που ξεπέρασε τα σύνορα της τηλεόρασης για να μεταμορφωθεί σε ένα αληθινό φαινόμενο της pop κουλτούρας. Το θέμα της έκθεσης θα μπορούσε να περιγραφεί ως η ζωή και ο θάνατος. Η ψυχή και η σάρκα. Το ηθικό και το ανήθικο. Τα όρια του αγώνα για επιβίωση» αναφέρει η εικαστική επιμελήτρια της έκθεσης, Ευγενία Ι. Μανωλιουδάκη.

Η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από εκπροσώπους της τέχνης, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, θα ψηφίσει μαζί με το κοινό τα καλύτερα έργα και τα τρία πρώτα θα βραβευθούν. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν το αγαπημένο τους έργο μέσω των QR codes που βρίσκονται δίπλα στο καθένα ή μέσω του site www.thewalkingdeadart.gr , ενώ θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία παίρνοντας μέρος στις παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιούνται καθημερινά στον χώρο της έκθεσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!