Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 10 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Θάτσι: Η ιδέα περί διαίρεσης του Κοσόβου είναι νεκρή
[Η Ναυτεμπορική]: Θάτσι: Η ιδέα περί διαίρεσης του Κοσόβου είναι νεκρή

[Η Ναυτεμπορική]: Θάτσι: Η ιδέα περί διαίρεσης του Κοσόβου είναι νεκρή

Ο πρόεδρός του Κοσόβου, Χάσιμ Θάτσι.

Κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε ιδέα διαίρεσης του Κοσόβου δήλωσε ο πρόεδρός του, Χάσιμ Θάτσι, αναφερόμενος σε σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο της Πρίστινα. «Η ιδέα αυτή είναι νεκρή! Εκφράστηκε και στο παρελθόν και τότε ήμουν σαφής, ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας είναι υψίστης σημασίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η διαίρεση του Κοσόβου και η ανταλλαγή εδαφών με τη Σερβία εμφανίζεται ως πιθανή προοπτική. Αναφέρουν, μάλιστα, ότι το θέμα συζητήθηκε σε μυστική συνάντηση, πριν από δύο ημέρες στα Τίρανα, μεταξύ του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, του προέδρου του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι και του Αλί Αχμέτι, προέδρου του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος, συγκυβερνώντος στην ΠΓΔΜ, DUI.

Ο κ. Θάτσι ανέφερε, στην ίδια συνέντευξη, ότι υπάρχουν κέντρα, τα οποία δεν κατονόμασε, που – όπως είπε – προσπαθούν να επιβάλλουν τη διαίρεση. «Οι υποστηρικτές αυτής της ιδέας, προσφάτως, πάλι, απείλησαν ότι θα αποκλείσουν εντελώς τη χώρα», είπε ο πρόεδρος του Κοσόβου, ωστόσο απέφυγε να απαντήσει αν συζήτησε το θέμα με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας. Συμπλήρωσε, πάντως, πως είναι λάθος να δημιουργείται η εντύπωση ότι ο Έντι Ράμα προωθεί την ιδέα διαίρεσης του Κοσόβου. «Το Κόσοβο είναι κυρίαρχο κράτος και αποφασίζει αυτόνομα. Πλανάται όποιος πιστεύει ότι θα συζητήσουμε κάτι που αφορά το Κόσοβο μέσω της Αλβανίας», διεμήνυσε ο Χ. Θάτσι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!