Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Θα ξεπεράσει τα 830 εκατ. ευρώ το 2019 ο τζίρος της Μασούτης
[Η Ναυτεμπορική]: Θα ξεπεράσει τα 830 εκατ. ευρώ το 2019 ο τζίρος της Μασούτης

[Η Ναυτεμπορική]: Θα ξεπεράσει τα 830 εκατ. ευρώ το 2019 ο τζίρος της Μασούτης

Του Γιώργου Χατζηλίδη
[email protected]

Με τζίρο άνω των 830 εκατ. ευρώ αναμένεται να κλείσει το 2019 η Μασούτης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησής της, στις τάξεις της οποίας επικρατεί ικανοποίηση για το γεγονός ότι έχουν γυρίσει σε θετικό πρόσημο, έστω οριακά, οι πωλήσεις του δικτύου της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της «Ν», η Μασούτης έκλεισε το δεκάμηνο του 2019 με κύκλο εργασιών στα 688,4 εκατ. ευρώ, έναντι 627,7 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, το οποίο, όμως, περιλαμβάνει ένα μέρος και όχι το σύνολο των πωλήσεων καταστημάτων της πρώην Προμηθευτικής για το 2018. Εάν αυτά αφαιρεθούν, ο φετινός τζίρος της Μασούτης κινείται στα ίδια επίπεδα με τον περσινό, όταν και έκλεισε συνολικά στα 770,3 εκατ. ευρώ.

Οι προβλέψεις για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης κάνουν λόγο για διατήρηση της προ φόρων κερδοφορίας στα επίπεδα των 14 εκατ. ευρώ και μικρή, πλην όμως αξιοσημείωτη αύξηση των λειτουργικών κερδών, στα 42 εκατομμύρια ευρώ, από 40 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Ανάπτυξη

Στη Μασούτης εκτιμούν ότι η φετινή χρονικά αποτελεί τη σταθεροποιητική βάση πάνω στην οποία τα επόμενα δύο-τρία χρόνια θα ανοίξει ακόμα ένας νέος κύκλος δυναμικής ανάπτυξης, με στόχο στην επόμενη τριετία η αλυσίδα να φθάσει επίπεδο τζίρου 1 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!