Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Θ. Θεοχαρόπουλος: Καταλυτικός ο ρόλος του τουρισμού στην ανασυγκρότηση της χώρας
[Η Ναυτεμπορική]: Θ. Θεοχαρόπουλος: Καταλυτικός ο ρόλος του τουρισμού στην ανασυγκρότηση της χώρας

[Η Ναυτεμπορική]: Θ. Θεοχαρόπουλος: Καταλυτικός ο ρόλος του τουρισμού στην ανασυγκρότηση της χώρας

«Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η περαιτέρω ανάπτυξη τομέων και κλάδων όπου η χώρα παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα αποτελούν στόχο της κυβέρνησης – και σε αυτόν τον στόχο, ο τουρισμός διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο», ανέφερε απόψε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ, ο υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Η χώρα έχει αναγνωριστεί ως πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης και παράδειγμα καλών πρακτικών. Ήδη έχουμε φτάσει ψηλά, σε συνθήκες εξαιρετικά ανταγωνιστικές. Κι αυτό αποδεικνύεται από την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Από την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού πάνω από 35%. Από την ενίσχυση των παγκόσμιων μεριδίων μας. Από τα τουριστικά έσοδα που αγγίζουν υψηλά επίπεδα. Από το ότι η χώρα μας παραμένει ένας πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας σε μια εύθραυστη περιοχή όπως αυτή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου» ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Παράλληλα τόνισε: «Θέτουμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Δεν εφησυχάζουμε. Διεκδικούμε έναν τουρισμό περισσότερο ανταγωνιστικό, περισσότερο εξωστρεφή, έναν τουρισμό πρωτοπόρο. Παλεύουμε για λύσεις σε διαχρονικές παθογένειες. Τα μέτρα που πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή θα ωθήσουν περαιτέρω την τουριστική ανάπτυξη. Η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από 24% σε 13% άμεσα (και σε 11% από 1/1/20), η μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια από 13% σε 6%, αλλά και η μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή από 13% σε 11% από 1/1/20 θα δώσουν μια νέα ώθηση στον τουριστικό τομέα. Και όλα τα άλλα θετικά μέτρα που έχουν ήδη ψηφισθεί αλλά και ανακοινώνονται όπως αυτά για τη μεσαία τάξη, θα βελτιώσουν την αγοραστική δύναμη, συνεπώς και την τουριστική ανάπτυξη».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επεσήμανε από το βήμα της συνέλευσης του ΣΕΤΕ, ότι «οι πολίτες το επόμενο διάστημα θα αποφασίσουν μεταξύ ενός προοδευτικού και ενός συντηρητικού σχεδίου για την χώρα. Εμείς επιδιώκουμε την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με όρους βιώσιμης ανάπτυξης και σε αυτό η τουριστική ανάπτυξη μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά».

Επίσης αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων που αποτελεί επίσης προτεραιότητα για το υπουργείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!