Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Θ. Λιβάνιος: Πιο δίκαιος ο νέος εκλογικός νόμος
[Η Ναυτεμπορική]: Θ. Λιβάνιος: Πιο δίκαιος ο νέος εκλογικός νόμος

[Η Ναυτεμπορική]: Θ. Λιβάνιος: Πιο δίκαιος ο νέος εκλογικός νόμος

«Πιο δίκαιο από εκείνον που ίσχυσε στις προηγούμενες εκλογές», χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος τον εκλογικό νόμο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή.

«Η πρόταση της κυβέρνησης εξασφαλίζει υψηλή αναλογικότητα για όλα τα κόμματα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ για να προσθέσει: «Ο νέος εκλογικός νόμος απεικονίζει αντιπροσωπευτικότερα τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων και είναι πιο δίκαιος από εκείνον που ίσχυσε στις προηγούμενες εκλογές. Το πρώτο κόμμα αν συγκεντρώσει κάτω από 25% δεν παίρνει μπόνους, ενώ αυτοδυναμία θα προκύπτει με ποσοστό περίπου 40%».

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι «η κυβέρνηση με συνέπεια υλοποιεί την πολιτική δέσμευσή της να καταργήσει τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για απλή αναλογική, που δεν επιτρέπει στο πρώτο κόμμα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ακόμη και με 47%». Διευκρίνισε επίσης ότι «το πραγματικό μπόνους της Ν.Δ. στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου ήταν 28 έδρες και όχι 50, καθώς τις υπόλοιπες 22 θα τις έπαιρνε ούτως ή άλλως και με την απλή αναλογική».

«Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και με περίπου 40% το πρώτο κόμμα θα μπορεί να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση» τόνισε επισημαίνοντας ότι «οι πολίτες και όχι το εκλογικό σύστημα πρέπει να είναι εκείνοι που αποφασίζουν αν θέλουν μονοκομματικές κυβερνήσεις ή κυβερνήσεις συνεργασίας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!