Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Θ. Λιβάνιος: Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού
[Η Ναυτεμπορική]: Θ. Λιβάνιος: Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

[Η Ναυτεμπορική]: Θ. Λιβάνιος: Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Ηλεκτρονικά θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους οι Έλληνες του εξωτερικού που ενδιαφέρονται να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους στις επόμενες εκλογές, ανέφερε την Τρίτη ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος.

«Περίπου δύο μήνες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο εξωτερικού, θα ανοίξει εφαρμογή μέσω της οποίας οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση» δήλωσε ο κ. Λιβάνιος σε ραδιοφωνική συνέντευξη στα Παραπολιτικά FM 90.1.

«Τα απαραίτητα στοιχεία που θα πιστοποιούν πως ο ενδιαφερόμενος εκλογέας έχει παραμείνει συνολικά δύο έτη στην Ελλάδα, κατά τα τελευταία 35 χρόνια, ανεξαρτήτως από το πότε έφυγε, είτε θα αντλούνται ηλεκτρονικά από τα διαθέσιμα μητρώα του ελληνικού Δημοσίου, όπως για παράδειγμα τα ένσημα, είτε θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη σχετική εφαρμογή από τον ίδιο τον εκλογέα, όπως για παράδειγμα ένα σκαναρισμένο αντίγραφο πτυχίου ή απολυτήριο λυκείου, χωρίς να απαιτείται η προσκόμισή τους σε κάποια υπηρεσία ή προξενείο» πρόσθεσε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Λιβάνιος διευκρίνισε ότι η αίτηση θα ισχύει για αόριστο χρονικό διάστημα αλλά ο εκλογέας θα μπορεί, εφόσον μετακομίσει, να αλλάξει στην αίτηση τον τόπο διαμονής του, ώστε όταν συγκροτηθούν τα τμήματα – πριν από κάθε εκλογική διαδικασία – να περιληφθεί στο πλησιέστερο. Επίσης, θα μπορεί να αναστείλει την αίτησή του και να επανέλθει στον βασικό εκλογικό κατάλογο, εφόσον επιθυμεί να ψηφίσει στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τη σύσταση εκλογικών τμημάτων, ο Θοδωρής Λιβάνιος ανέφερε ότι «τα τμήματα θα συστήνονται ανάλογα με τον αριθμό των εκλογέων που θα δηλώσουν ενδιαφέρον να ψηφίσουν σε κάθε περιοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!