Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Τέσσερα σημαντικά ταξίδια Μητσοτάκη σε Ευρώπη και ΗΠΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Τέσσερα σημαντικά ταξίδια Μητσοτάκη σε Ευρώπη και ΗΠΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Τέσσερα σημαντικά ταξίδια Μητσοτάκη σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν, την Άγκελα Μέρκελ, τον Μαρκ Ρούτε και αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ως σημαντικά αλλά όχι καθοριστικά, καθώς το «κυρίως πιάτο» των διαπραγματεύσεων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας θα αποτελέσουν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και τα δύο επόμενα Eurogroup, αντιμετωπίζει το Μαξίμου τα τέσσερα ταξίδια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τον επόμενο μήνα.

Με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν εντός της εβδομάδας στο Παρίσι, με την Άγκελα Μέρκελ στις 29 του μήνα στο Βερολίνο, με τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου στη Χάγη (η Ολλανδία είναι χώρα που πρέπει να ψηφίσει το Κοινοβούλιο τη στάση της κυβέρνησης για αλλαγές στο ελληνικό πρόγραμμα) και με αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 17-30 Σεπτεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, όπου ο κ. Μητσοτάκης θα παραμείνει για περίπου μία εβδομάδα και θα έχει συναντήσεις και με άλλους ξένους ηγέτες.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να περιμένει πολλά από τις ισχυρές συμμαχίες που έχει στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στο μεταμνημονιακό πρόγραμμα, με πιο σημαντική τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων το 2020, το 2021 και το 2022.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!