Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: TESS: Εκτοξεύτηκε ο νέος «κυνηγός εξωπλανητών» της NASA
[Η Ναυτεμπορική]: TESS: Εκτοξεύτηκε ο νέος «κυνηγός εξωπλανητών» της NASA

[Η Ναυτεμπορική]: TESS: Εκτοξεύτηκε ο νέος «κυνηγός εξωπλανητών» της NASA

Ο δορυφόρος TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) της NASA εκτοξεύτηκε επιτυχώς, με αποστολή τον εντοπισμό πλανητών πέρα από τα όρια του ηλιακού μας συστήματος (εξωπλανητών), περιλαμβανομένων κόσμων που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ζωή, σε μια αποστολή άνευ προηγουμένου.

Το TESS, που αναμένεται να εντοπίσει χιλιάδες νέους εξωπλανήτες σε τροχιά γύρω από κοντινά άστρα, εκτοξεύτηκε την Τετάρτη στις 6.51 μμ (τοπική ώρα) με πύραυλο Falcon 9 της SpaceX από το Space Launch Complex 40 στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα, και ανέπτυξε μια ώρα μετά τους ηλιακούς του συλλέκτες.

«Είμαστε πανευτυχείς που το TESS είναι στον δρόμο για να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε κόσμους που δεν έχουμε φανταστεί ακόμα, κόσμους που θα μπορούσαν πιθανώς να είναι κατοικήσιμοι, ή να φιλοξενούν ζωή» είπε ο Τόμας Ζούρμπουχεν, associate administrator στο Science Mission Directorate της NASA στην Ουάσινγκτον. «Με αποστολές σαν το James Webb Space Telescope να μας βοηθούν να μελετήσουμε τις λεπτομέρειες αυτών των πλανητών, είμαστε ακόμα πιο κοντά στο να ανακαλύψουμε εάν είμαστε μόνοι στο σύμπαν».

Μέσα σε διάστημα εβδομάδων το TESS θα προβεί σε μια σειρά κινήσεων για να φτάσει στη Σελήνη, από τη βαρύτητα της οποίας θα βοηθηθεί για να μπει στην επιθυμητή τροχιά γύρω από τη Γη. Μετά από 60 ημέρες ελέγχων, θα αρχίσει τη δουλειά του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!