Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τέλος εποχής για τον Τόνι Χολ από το BBC
[Η Ναυτεμπορική]: Τέλος εποχής για τον Τόνι Χολ από το BBC

[Η Ναυτεμπορική]: Τέλος εποχής για τον Τόνι Χολ από το BBC

Από το «τιμόνι» του BBC αποχωρεί εντός του έτους ο Τόνι Χολ, έχοντας υπερασπισθεί τη θέση του βρετανικού δικτύου μπροστά στον ανταγωνισμό από τους Αμερικανούς «κολοσσούς» streaming και τις προκλήσεις στο χρηματοδοτούμενο με χρήματα των φορολογουμένων επιχειρηματικό του μοντέλο.

Εκείνος που θα αναλάβει στη θέση του Τόνι Χολ θα βρεθεί αντιμέτωπος με προκλήσεις που καθιστούν πιο δύσκολο για το BBC να υπερασπισθεί τη θέση του στην παγκόσμια βιομηχανία υπηρεσιών αναμετάδοσης και ειδήσεων. Η αξιολόγηση του χρηματοδοτικού μοντέλου το 2022 εντείνει την αβεβαιότητα.

Ο Χαλ προσελήφθη ως εκπαιδευόμενος στο BBC το 1973, ενώ ασκεί καθήκοντα γενικού διευθυντή τα τελευταία επτά χρόνια.

Ο ισχυρός άνδρας του BBC θα αποχωρήσει σε έξι μήνες για να επιτρέψει σε έναν νέο γενικό διευθυντή να ηγηθεί των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον επί ενός νέου μοντέλου χρηματοδότησης του δημόσιου δημοσιογραφικού οργανισμού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Τόνι Χολ θα αποχωρήσει το καλοκαίρι, πριν από την επανεξέταση της ισχύουσας συμφωνίας το 2022 και εν όψει της διαπραγμάτευσης της νέας συμφωνίας πριν από την εκπνοή της ισχύουσας το 2027.

Ο Μπόρις Τζόνσον δημιούργησε αμφιβολίες για το μέλλον του BBC τις πρώτες ημέρες της εκλογής του αμφισβητώντας το μοντέλο της χρηματοδότησής του μέσω τέλους που πληρώνουν τα βρετανικά νοικοκυριά ανεξαρτήτως εάν χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!