Σάββατο, 15 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: H τέλεια καταιγίδα στις αγορές στέλνει τους επενδυτές στα καταφύγια
[Η Ναυτεμπορική]: H τέλεια καταιγίδα στις αγορές στέλνει τους επενδυτές στα καταφύγια

[Η Ναυτεμπορική]: H τέλεια καταιγίδα στις αγορές στέλνει τους επενδυτές στα καταφύγια

Αισθανόμενοι ότι βάλλονται από παντού, οι επενδυτές τρέχουν και πάλι στα καταφύγια. Το πιο σταθερό όλων τα Bunds, με τις αποδόσεις του να ολισθαίνουν ολοένα και βαθύτερα σε αρνητικό έδαφος. Ανοδικά κινούνται από την άλλη οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, καθώς κόβεται απότομα η όρεξη για ρίσκο.

Στις διεθνείς αγορές έχουμε και πάλι μία «τέλεια καταιγίδα» όπως σχολιάζουν αναλυτές, αφού οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη, ΗΠΑ και Κίνα, όχι μόνο δεν έχουν καταφέρει να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, αλλά κλιμακώνουν την διαμάχη τους. Οι ΗΠΑ χτυπούν με νέους δασμούς και ένταξη κινεζικών κολοσσών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στη μαύρη λίστα. Το Πεκίνο έχει στα χέρια του δύο όπλα, που διστάζει προς το παρόν να χρησιμοποιήσει, αλλά θέτει απειλητικά στο τραπέζι: τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα και τις σπάνιες γαίες.

Οι πονοκέφαλοι όμως δεν σταματούν εκεί. Οι φόβοι για μία έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία αυξάνονται και πάλι, με τους επενδυτικούς οίκους να αυξάνουν αισθητά προς τα επάνω τις πιθανότητες του εφιαλτικού αυτού σεναρίου, που πριν από λίγο καιρό θεωρούσαμε ότι έχει για τα καλά «πεθάνει». Δεν λείπουν και οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή, με ΗΠΑ και Ιράν σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!